Synliggör elmissbruket

Skärmavbild 2015-09-28 kl. 19.27.59

Vi alla vet att apparater som står på stand-by drar el. Men är vi tillräckligt medvetna? 

Ett sätt att synliggöra detta är att använda produkter som The Power Aware Cord. Det är egentligen inget mer än ett grenuttag men med en liten cool funktion. Sladden mellan vägguttaget och grenuttaget lyser. Ju mer el du förbrukar ju starkare lyser sladden. Det vi mest kommer inse är att den lyser en del även när allt är ”avstängt”, alltså på stand-by.

I ett genomsnittligt hushåll utgör stand-by 15% av elräkningen och genom att stänga av har en vanlig lägenhet i snitt sparat 1000:- i elkostnader och samtidigt bidragit till en bättre miljö. Om alla stängde av sin standby skulle vi spara lika mycket koldioxid som Sveriges bilar släpper ut på ett år. 

Produkten finns att köpa på smartasaker.se och kostar 695 kronor.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida