adhd medicin vs droger

Att leva med känslan i kroppen då adhd medicinen är igång! 

När människor tänker adhd medicin snackas det och diskuteras amfetamin och okunskap om att vi med adhd går runt speedade på tjack.  Ta tex Concerta som är centralstimulerande och inte amfetamin alls.  Vill tona ner att medicinen för adhd inte är uppåt på det settet folk verkar vilja få det till att vara. adhd medicin är inte olagliga gatudroger

Det är stor skillnad på 1 gram på gatan vs 5 mg från apoteket.  Att missbruka eller bara dra en lina är en annan sak än att ta ett preparat utskrivet av läkare med licens på låga doser. Det som köps på gatan är en annan sak precis som hembränt inte är av samma som du köper på systemet som är godkänt av staten att säljas. Sprit är farligt ja och adhd medicin också om det tas i stora doser och det säger sig självt. Dessutom kontrolleras allt hela tiden med pulskontroll mm viktigt på mottagningen  vilket det  som köper från gatan inte kollar upp. 

Det finns massor av olika varianter och alla fungerar olika!  Själv testade jag concerta en tid men tappade 10 kg på en månad och blev helt låst på saker jag gick in för och sedan började hjärnan och känslan i kroppen säga ifrån snabbt.  jag skiftade till den nya medicinen elvanse från Usa som är så kallat långtidsverkande amfetamin. wow nu kände jag mig i harmoni och äntligen fick livet en liten vändning med ro.  

Alla är olika!  precis som vi reagerar olika på tex gluten, mjölk, alkohol eller vad det nu kan vara vi får i oss.  Adhd medicinens bakslag slog med kraft av min elvance på 70 mg.  Jag tog den på morgonen och effekten kom efter en stund med torr mun, kroppen fick tix och munnen spände hela tiden.  Min mun sved av smärta då blåsor slog hårdare än hårdast och ryggen började få utslag av blåsor.  Jag glömmer aldrig min första panikångest, jag var på adhd kurs och skulle ta rast och kände att jag ville ha luft, gick ut och kände mig låg, så låg att jag ramla ihop på en bänk i gråt och kraften slog mig fullständigt.  Snälla kom håll min hand  vill att du ska finnas här nu för jag behöver tryggheten men kommer klara detta älsklig fick jag ur mig då jag ringde min sambo som lugna mig.  Jag slutade träna helt jag slutade leva som jag är och inget blev kul mer. En zombie vandrade runt och när medicinen kröp ur kroppen kom irritationen direkt och jag hade inte känsla att ta in ljud eller rörelser.  Elvasen gjorde mig levande död!  men vill att ni ska veta att den tabletten räddar många i sin vardag då deras kroppar klarar av den kanon.  Nu var det min kropp sa nej.

Jag struntade i medicin för att återhämta mig och det tog månader att må bra igen.  Jag började träna började planera saker och organisera mitt liv på en annan väg. Jag ser inte tabletter som lösningen på adhd utan jag ser miljön kosten kärlek förståelse och hela näringsintaget som prio samt träning och strukturer. 

Metamina 5mg fick jag efter att vi sökte dispans och sedan januari har jag tagit den vid behov som inga biverkningar ger alls då jag sköter kosten med drickande mat träning etc etc viktigt.  5mg vs 70 mg lagligt är en väldans skillnad och mina 5 mg är snabbt verkande men min kropp har bra metabolism  som inte ger mig trött känsla när den går ur efter ca 2-3 tim. Fyller sällan på men bara ibland.  5 mg snabbtverkande amfetamin lagligt vs 1 gram på gatan olagligt är en väldans skillnad!  och glömmer jag en tablett får jag inget faan helvete utbrott för det, tar en då vid ett annat tillfälle då. Medicinen tar folk ifrån de olagliga höga doserna de kan köpa på gatan! 

Första metamina tabletten fick mig somna på studs!  och den känslan var underbar som sedan kroppen lärde sig snabbt ta hand om. Jag somnade för kroppen fick sitt inre lugn, mitt HYPER fick lite vila och jag somnar inte mer av den utan de var första gången då all intre dold stress försvann. 

Klaga inte för mycket på adhd medicin men skyll inte allt på er adhd heller.  Jag vet att att man kan må dåligt av vissa tabletter som jag tagit upp men med stenhård hjärna på att inte fastna på bara tabletter utan känsla av att få annat att fungera runt omkring är att inte glömma.  Med facit vill jag inte uppleva det skiten jag fick uppleva innan och vill inte att andra ska känna samma eller få uppleva det, en dold tanke är när folk klagar på mig är att ” vad faan testa skiten själv” men det fungerar inte så och jag kan inte ge andra skulden för min medicin och upplevelsen jag upplevt.  

Jag har alltid tagit avstånd till droger och alkohol, jag ser detta som ett komplement ihop med hela livets miljöpåverkan.  Tänk att bara få äta nyttigt och träna i solen varje dag i stället. 

ND8_0044-Edit-2-Edit-Edit

8 kommentarer

8 kommentarer till adhd medicin vs droger

 1. Laila skriver:

  Jag måste tacka dig för ett fint och så uppskattat blogginlägg. Min son på snart 9 år har också bara adhd diagnos.Och det är inte så många som har det har jag upptäckt.Det är alltid oftast en diagnos till,som dem flesta har.Så att läsa och höra dig prata,gjorde mig så glad.För så som du sa om din morgon så tror jag min son också har.Det tar en lång stund för honom att vakna till.Och jäktar man honom,så får man bara bakslag och då tar det en nu längre tid att komma i väg till skolan.Han äter nu Ritalin och han funkar mycket bättre nu.Han kan nu fokusera,sitta ner en stund och ta in.Vilket han inte kunde innan.Så jag ser medicinen som en komplement till allt det andra som man gör.Omega 3 mineraler och vitaminer,träning och en massor med kärlek <3
  // Laila

 2. isadora skriver:

  Bra skrivet ! Känns bra att höra andras perspektiv med … Både jag och min son har adhd och jag har själv medicinerat mig med elvanse och valde och sluta då jag blev nollställd efter några veckor . Sonen medicineras inte och helt plötsligt så har jag i iså fördomar?! Så ditt inlägg fick mig att tänka till igen

 3. Åsa skriver:

  Tack! Ett enormt efterlängtat blogginlägg från en vuxen som kan visa den ”andra” sidan. Min son har add. Sedan ca 2 år tillbaka äter han nu Concetra och har svarat på den över förväntan. Han fungerar bättre i skolan o vardagen. Något som man ofta märkt är att många tror han ska bli helt ”symtomfri” från sin add. Något som både sårar men även förvånar en, brukar försöka förklara att diabetes tabletter botar inte diabetesen utan man försöker hålla den under kontroll. Trots att det många gånger är kämpigt vill jag ju inte att han blir helt ”borta” hans underbara personlighet beror ju på add. Han vore ju inte han annars. ♡ Kommer följa och få lite tips av dig.
  Hälsningar från Värmlandskogarna.

 4. Annika skriver:

  Tack för ditt inlägg. Väcker många tankar. Fick själv min ADHD diagnos för drygt två år sedan lagom till min 40 års dag. Har sedan dess ätit Strattera m.m. Just nu 7 tabletter om dagen. Känner mig som en j-vla knarkare. Vill inget hellre än att slippa ta alla dessa tabletter. Men då kan jag inte jobba och somna. Eller komma upp ur sängen vissa dagar.

  Ibland önskar jag att dem som klagar fick gå i dina eller mina skor för en dag omedicinerade och se om de pallar när hjärnan går på högvarv eller det tar 3-4 timmar att somna på kvällen eller att man börjar vakna vid 10 trots att man varit vaken sedan halv sju.

  Ledsen för långt inlägg.

  Kram ❤️

 5. Maria skriver:

  Tack super bra skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida