Ditt livs affär

Under åren har vi redan testat olika mäklare 

Tidigare skrev jag om att välja rätt mäklare då det är super viktigt när det är dags att sälja sitt boende.  Varför är det viktigt?  Just för att affären ska kännas rätt för mig som säljare till den som vill köpa objektet jag säljer.  Jag vill inte köpa en sak på bild som inte överensstämmer med verkligheten tex, vill inte ha det överstylat med lull lull deluxe utan det ska kännas välkomnat ock äkta samt ge en verklig helhet. 

Alla kan inte detta!  Vi valde denna mäklare trots att jag tänkte innan på tekniken med en blond  snygg kvinnlig mäklare som skulle locka till sig köpare av bara den grejen men icke!  Mäklaren vi valde heter Mikael Gillersand och arbetar på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Haninge.  Våran mäklare gav oss en bild ganska direkt av vad vi själva ville få ut och det klickade rätt och blev rätt, trots fel läge mitt i semestern mitt på sommaren.  Bilderna talade vi mycket om och denna sak kunde Mikael in i ryggmärgen!  Beviset på det, de fick Vi ganska direkt av alla som fick se huset på nätet.  Vilka snygga bilder och wow vad fräsch samt öppet va några av orden som vi fick höra. Endel ångrade direkt sitt val av mäklare då dom tycker att detta med bilder är det viktiga och att få med ytan på bild.  Vi satt som två skinande solar själva då vi såg  annonsen och tänkte och sa wow!  Det vi inte visste innan visningen var hur fin beskrivningen var som fanns att ta med sig för eventuella köpare.  En beskrivning där rätta orden och beskrivningen om verkligheten ska stämma in är också väldigt avgörande och dragande. 

Ditt livs affär är viktigare än man kan tro, brukar tänka att en bostad är ditt ekonomiska kanske endast tryggaste sparande speciellt om du bor i en storstadsregion.  Vi började för några är sedan från Noll och har idag lyckas komma fram till en dröm med nytt hus,  det har inte varit gratis under resan och är inte gratis heller men det är åt det hållet och åt den drömmen vi velat ha för våra barn och oss själva.  

För tio år sedan och idag har marknaden exploderat och det va redan igång innan tio år sen, men när vi köpte våran första lägenhet, en tvåa i Brandbergen för 350 tusen tänkte vi att dyrare i förorten kan det inte bli. Vad fel vi hade för idag går dom loss för 1.2 uppåt.  Det jag är tacksam att jag gjort med min sambo är att vi chansade från noll, för om man inte testat investera så har man inget att förlora eller vinna. Förlora hade vart närmast om vi inte satsat då vi idag har nytt hus på väg med kontant insatsen högre än kravet vilket aldrig hade varit möjligt annars, möjligen om en trisslott ramlat in med pengar.  

Under resans gång har mäklare och dess roll spelat in otroligt mycket. Att inte tro på för stor vinst utan att hoppas på en lyckad försäljning har vart vikigaste och just denna försäljning kommer vi ha med oss som en extra lyckad och välplanerad fast den var spontan i sig med känslan vi aldrig kommer glöma, en känsla med starkt plus i kanten för mäklaren som gjort en riktigt bra arbete. 

Varför skriver jag detta?  Jo för att jag är så lättad och fylld av glädje samt imponerad av hela grejen med försäljningen vi lyckas genomföra. Önskar köparen all lycka, och trivas kommer dom göra alla gånger, och vi kommer sakna huset och området och kommer pendla med barnen till samma dagis tills nya huset står klart.  

Nu avnjuter vi detta med ekologiskt bubbel utan alkohol och siktar fram! 

   

    
   

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *