Skolan/Kommunen ger inte ut busskort! Är det ok? 

Ny adress och skolan/ Kommunen verkar inte fixa ett busskort åt eleverna.  Åker på köpa ett själv alt måste sonen stanna hemma eller byta skola, vad annars tänkte Lyckebyskolan och de som bestämmer vilka som ska ha busskort.  Vi struntar i säkerheten och framtiden, vi ruckar på eleven istället och rör upp tryggheten. För någon vecka sedan va sonen utsatt för misshandel och hot och varför ska min son känna oro? De som ger busskort verkar tycka att 6.1 km är en ok sträcka att promenera.  Har då dragit av lite sträckan så vi säger 6.3 km. 

Tack för att den ansvariga inte ringer upp som lovat eller ens svarat när man försökt nå den.  6.1 km är inte ok och inte heller att vi ska byta skola eller köpa kortet själva. Barn har Rätt till sin skolgång och inte att inte komma till skolan där framtiden byggs! 

  
 

2 kommentarer

2 kommentarer till Skolan/Kommunen ger inte ut busskort! Är det ok? 

  1. Själv har jag tappat tron på kommuner. Min son har en skelettinfektion, äter antibiotika 3 gånger per dygn och får inte gå till och från skolan då hans tillstånd kan förvärras. Detta finns det sjukintyg på. Falu kommun som vi tillhör svarade att ”vi betalar inte sånt” och såldes betyder det att jag som inte har bil har fått krångla för att få honom till och från skolan. Nu är han sjuk, han får inte ens få feber… En nära vän och granne sa; det kan inte bero på att han fått gå då om en korta sträckor pga kommunen. Ilskan ligger där, de skiter i barnen totalt. Jag säger inte att alla kommuner gör det, men alldeles för många gör det. Skolplikt heter det, och vi ska ha en skola som inte får kosta något. Men när man börjar be om barnets rättigheter? Ja då tycks kommunen ha ryggen fri från sina skyldigheter.

    • adhdpappan skriver:

      skrämmande som bara den är det och snålt att inte se barnens bästa. inte ens sjuka får i vissa kommuner men i andra får alla mellan 7-19 år oavsett skola jobb eller inte. Min son blev nekad nu vilket är intressant då jag räknade på bilvägen där man inte kan gå ens som är någon km kortare, men dom tycker han ska byta skola till den närmare mitt i terminen nu. sinnes allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *