Adhdpappans bloggfunderingar

Godmorgon mina läsare! 

Fundersam på ämnet blogg och vad den har för syfte egentligen. Är syftet att dela med sig av Allt i  ens privata liv där man detaljerar hur bra morgonens rakning i facet gick till eller om jag rakt pungen i veckan?  Är syftet att beskriva alla mina måltider och avslöja hur många kcal jag fått i mig senaste dygnet? Är syftet att folk ska ha chansen att spana på mig som stalkers chefer kolegor vänner etc etc eller är den till för att folk inte ska behöva ringa mig mer eftersom de kan följa vad jag gör?  Mina egna frågor och funderingar är mång kring ämnet blogga där man vissa dagar bara vill släppa saker för att senare pang droppa något från hjärtat som berör en. 

Är blogga det viktigaste som finns bara för man är en bloggare? Uppmärksamheten är den prio?  Varför började jag blogga?  Bloggar jag för pengar?  Många frågor ploppar upp och funderingar om vad som är skillnaden mellan man och kvinna gällande blogga. I sociala medier är tuttar och rumpor ett plus men det som hamnat på minus där är allt hat.  En stor tanke kring blogga och den offentliga biten är hatet och hur mycket som är värt att ta.  Jag är skonad och varför är jag det? Är det för jag är man, pappa med sambo och inte tjej eller i gayförhållande?  Varför tänker jag på detta?  Ser mer hat mot tjejer och mot bloggare som är homosxuella vilket jag har mina teorier om. Där skvaller finns där finns hat tex.  Funderat mycket jämställdheten kring bloggandet och skillnaden mellan oss som skriver och hatet många får stå ut med. 

Nu startade min blogg pga mitt ämne adhd och det blev en egen terapi men djupa adhd inlägg i början av tiden som bloggare, ett ämne som mattas av då jag inte har intresse av djupa analytiska saker. Mitt intresse ligger i att bara få ut saker på text som blivit en utveckling för mig själv, sen att många uppskattat bloggen är smickrande och drivande för mig.  Nu är bloggen mitt verktyg och min lilla klottervägg i livet där jag tränar på mycket saker jag aldrig tänkt på innan i livet.  Var jag 20 år och yngre utan barn skulle bloggen sett annorlunda  ut vilket är givet men barnen är min prio i livet och då är bloggen långt ner på listan i livet jämfört med familjelivet.  Nu är inte detta mitt yrke att blogga och skulle jag leva på blogga hade den varit full av reklam mm. 

Skulle inte skriva ett längre inlägg men tydligen har jag svårt för att Hålla fingrarna från mobilens knappar och varför skriva en sida när man kan skriva en hel bok;).  Just det är skönt med blogga, att aldrig riktigt veta vad resultatet blir när jag väl börjar skriva. En viktig del i min blogg är att skriva som man talar för att alla ska kunna läsa, skulle bloggen vara gramatisk rätt och tung skulle jag inte vara jag och hela grejen med bloggen skulle försvinna.  Jag delar det jag vill, jag kritiserar det jag vill men vill inte vara en kritisk bloggare utan snarare en öppen spegel för många med diagnosen adhd.  Mer ökat kunskap om adhd med mycket fokus på pappalivet med en diagnos och hur jag tar mig fram på dagarna. 

Själva ämnet adhd är svårt pumpa på hela tiden och därför kan jag inte skriva om ADHD hela tiden, jag lever adhd 24/7 för jag är född med det enligt vad det står i mina papper jag själv aldrig sett. Skulle jag vilja skriva om annat? Ah självklart skulle jag det men tiden till allt måste finnas också.  Skrev förr mycket om papparollen och om barnsens kost utan socker mm men det har också mattats av, kanske för att barnen växer hela tiden.  Adhdpappan bloggen som jag skapade rullar på men kanske inte lika djupt och intensivt som innan pga utvecklingen med mig själv. 

Adhdpappans bloggfunderingar pågår varje dag och jag kommer nog aldrig själv bli klar med dom funderingarna;) 

  

    
 

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *