Adhd och våld  

Vägvalet är avgörande! 

Kicken blicken och känslan att lyckas snabbt fanns där lika som tankarna på att aldrig hamna fel i systemets kanaler.  Ska plocka den där jäveln skriker hela kroppen men hjärnan säger nej då allt negativt kommer slå tillbaka. En känsla att vilja smacka till någon är helt normalt men Steget att göra det måste inte bli av, så jag väljer att stå utanför och backa bakåt.  Vi har alla hamnat i konfrontationer och vi alla är inte alltid överens med varandra, för vissa spårar det totalt tyvärr men andra viker av innan. Mina val är att inte kliva rakt in om det inte ha handlar om liv å fara för andra.

Bang sa det i skallen och över nyckelbenet samt ryggen då basebollträt satte sig på min kropp, kände ingen smärta alls, jag blev varm och tänkte ”ah ha” e det så här det känns innan det brast för mig och jag explodera!   Ett uppvaknande!  Samtal hos konstapeln och kurser på Fryshuset om våld och dess verkan forma mig att ta avstånd från våld och det lärde mig respektera mig själv som andra, prästen som ringde mig i min ungdom som lyssnade och stötta mig i tider då man va ung, vilsen och ensam mot hela världen.

Ord, smällar, sparkar samt hot och ren mobbning fick mig aldrig ge tillbaka men visst sitter tankar idag på varför jag aldrig svara upp, vad hade hänt då med mitt liv då tro om jag hade svarat upp på samma sett. Förmodligen hade jag blivit en av de som ger sig in i leken och allvaret direkt istället för att tänka på konsekvenser. Aldrig gillat livet bland alkohol och droger aldrig sett upp till det trots att de funnits runt hörnet helt öppet om man velat.  Skolan sket sig men inte drivet att överleva utan problem där jag alltid tänkt att allt löser sig.  Mina impulser har nog varit att analysera saker och att tänka brett innan och om just konsekvenser på saker och ting.

Adhd diagnosen med empati och känslor men människor glömmer bort att diagnosen ofta är mixad av andra diagnoser störningar eller sjukdomar där tex detta saknas men trots det får själva bokstäverna adhd stå i skuld trots att det kanske inte ens har med ett fel beteende att göra.  Jag men bara adhd och inget annat varför kan jag tänka innan och varför kan jag lära mig att inte kasta mig in i allt negativt som finns, varför är jag inte inblandat i våld droger alkoholproblem etc som folk oftast tror att man med adhd normalt ska va.  Bra fråga för många,  men för mig handlar det om att tänka innan och på konsekvenser av allt man gör i livet, och som vuxen har jag ett ansvar att ta punkt!  

 Ett viktig val Jag valt i livet är träning!   

 

1 kommentar

1 kommentar till Adhd och våld  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida