Adhd-kriminell 

”Jaha du har adhd”

Det brukar låta så med en ton av ”shit faan också”  precis som att man skulle vara en tickande dåre redo att slå till mot hela världen.  Spelar ingen roll hur ostraffad du är och hur mycket gott du gjort i världen för människor, spelar ingen roll om du är den snällaste nallebjörnen på planeten som alltid är redo krama det som behöver. Oavsett om du arbetet hela ditt liv med driv och där du ser människors välmående med säkerhet i fokus så har du adhd då är du dömd.  Du kan göra personlighetstester och gå på intervjuer där tusentals sållas ut på vägen och få ett ”wow dig vill vi hagrattis till tjänsten och sen göra toppresultat på hälsotesterna för att sedan få höra då du nämner ordet adhd direkt ”oj du kommer inte jaga folk med järnrör?”  

Säger man något liknande till en människa med bakgrund från ett annat land  med annan tro då är det diskriminering och rasistiskt punkt!  Blir du nekad pga sexuell läggning är det samma!  Men har du adhd som du inte ens behöver eller behövts medicinera då är du inte lämplig oavsett hur bra du fungerar med arbete och människor.  

Jag är uppriktigt trött på dumheterna om att vi ska behöva bli tagna och behandlade som kriminella redo slå till som värsta terroristerna. Hur mycket ska man behöva visa sin oskuld och hur mycket måste folk veta om en för att fatta att man inte är farlig för samhället.  Jag är inte 15 år och mitt uppe i livets revolt utan jag är en familjefar som arbetar med säkerhetstjänst sedan 7 år tillbaka där jag stöter på tusentals människor varje dag,  jag handskas med människor som är uppe i sin stress där man får skäll och blir hotat ofta men trots det hamnar jag aldrig i dispyter eller trubbel.  Jag testas dagligen men klarar det galant och min trygghet i det jag gör bevisas dagligen.  

Jag är inte farlig och nej jag är inte eller vill bli kriminell utan jag vill bara bli tagen som en vanlig människa och lnte bli utdömd hela tiden av människors okunskap.  Att göra dumheter och vara uppkäftig är inte adhd!   Men att bry sig och engagera sig i människors bästa är ett starkt driv inom mig.  Blanda inte ihop mig med andra diagnoser eller tillstånd tack. 

Det borde bli kriminellt att håna, kränka och diskriminera  oss med adhd

  

 

1 kommentar

1 kommentar till Adhd-kriminell 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.