Misshandla barn med socker

Att England inför skatt på socker är guld!

Dags för Sverige som gillar skatt att just införa mer skatt. Varför då inte lägga mer skatt på det som gör samhället sjukt som socker i alla former, varför inte?  det har jag tänkt många gånger.  Mina små barn fick inte någon form av socker första åren och folk tyckte vi va konstiga och rent av extrema som valde att endast ge naturlig mat och naturligt gott till helgen.  På förskolan va det sockerförbud för våra barn också och precis som andra som inte äter visst kött mm av etiska/ religösa skäl så köpte jag inte att ifrågasättas gällande socker.  Det krävs läkarintyg kan skolor försöka säga på viss kost, med det är ren lögn eftersom sånt som journaler är privat och sekretess vilket skolan inte har med att göra.  Bara stå på sig, för det enda skolan vill är att spara pengar.  

Vad är orsaken till att folk är sjuka idag och varför har folk så mycket psykiskt ohälsa tro?  Vakna upp och ta en cigg redbull och sedan en kanelbulle på det, just det är ett av många svar.  ”Men jag hinner inte laga frukost/ mat” så istället kommer dom snabba lösningar med socker fram och pang så har vi trötta och sjuka människor.  

Socker är en drog 

Men med dagens utveckling av ointelligens så blundar folk för det och käkar mer socker.  Inför skatt på allt skit i hyllorna så folk vaknar!  Det är inte dyrare köpa bra kost eftersom man konsumerar mindre skit då och kroppen får bra näring istället för noll näring med överflöd av dynga.  En halv vagn med näring kontra en överfull vagn av bukfylla och noll näring med bara socker?  Bara kolla i kassornas köer så ser man folks vanor att fylla på med just skräp. 

Att se små barn med juicefyllda nappflaskor är skrämmande och just det är starten på det negativa. I mina ögon är det extremt att trycka i sina ungar socker och skräp, en annan form av misshandel kan man också säga, men i PK sverige är det förbjudet ta upp det.  Mitt tips är tydlig varnings text på varor som är farligt samt en höjd skatt på dryck, godis, snabbmat och socker.  Det är dags att införa obligatorisk närvara på idrotten i skolan samt utöka timmarna rejält på hälsan.  Barn behöver näring för att utveckla sina hjärnor och inte socker som bryter ner kroppen.  Det är viktigt att barnen lär sig från start om faror då gamla hundar har svårt lära sig sitta. 

  

  

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.