Vilt kött är magert, då djuret levt utomhus i frihet och därför kunnat röra på sig naturligt.
Renskav finns på bland annat Ica, djupfryst.
GRUNDTILLAGNING:
Fräs halvt tinad skav i smör/lukt- och smakfritt kokosfett (finns på hälsokostaffärer) i en stek-
panna (undvik teflon! Om man har en kanariefågel i köket och överhettar en teflonpanna så dör fågeln! Teflonet avger en osynlig giftig gas).
Dela på köttet med en trägaffel så det blir jämnt brynt. Efterstek
några minuter.
Renskavsgryta:
Tillaga skaven enligt
ovan.
Hacka en gul lök. Låt ligga i ca 10 min, det tar så lång tid för löken att ”aktivera” massa nyttiga ämnen.
Lägg allt i pannan. Tillsätt 5 krossade enbär (finns i burk vid kryddhyllan) och
3 dl grädde (alternativ: 1 dl sojamjölk/kokosmjölk + 2 dl vatten). Låt puttra i 5 min.
Salta och peppra.
Servera med osockrade lingon och sötpotatis, råris eller pasta. Pasta gjort på bovete och råris finns på hälsokostaffärer eller på allergimat.com