Ris-dieten – not my cup of tea

#listen 2 your body
Har efter 3 dagar av bara ris och vatten bestämt mig för att inte påbörja en 4:e dag.

Det är en konst att veta när man ska hålla fast vid någonting och när man ska släppa taget – men jag kommer inte fortsätta med någonting som jag inte upplever som positivt.

Jag har i motsats till att känna mig lätt och och renad haft ont i magen som blivit hård och uppblåst 🙁
Har samtidigt pga. näringsbristen blivit trött och ofokuserad.

Det är klart att det är jobbigt att fasta eller köra en diet – och jag har varit med om värre; under min 30-dagars (!) behandling för magen i Guatemala förra våren, då jag t.ex. bara fick dricka ett glas olivolja på en hel dag, eller då jag spydde upp den häxblandning jag var tvungen att dricka var 4:e timme hela den sista dagen av behandlingen.. What doesn’t kill you make you stronger 😉 Så här blek såg jag ut när jag var klar hehe:
Jag är glad jag att jag testade den här ris-behandlingen och klarade 3 dagar i alla fall (det är lång tid när man bara äter ris!!)
Det finns ingenting som är rätt eller fel för alla, och det enda sättet att få reda på vad som gäller för en själv – är att testa själv!

Det är också bra att äta vegetariskt/veganskt då och då; många människor lider av ett obalanserat pH-värde och de flesta har en för sur miljö i magen. Den sura magsyran ska enligt vad jag läst förgifta kroppens celler – syra som till och med kan bryta ner rostfritt stål..

Varje cells utgångspunkt är att den är odödlig. Den skulle förbli odödlig ifall den inte förgiftades av bland annat alltför hög syramängd i kroppen. Syra lagras när vi äter sötsaker. Och när vi äter rött kött (framförallt grillat) producerar kroppen väldigt mycket syra  – matsmältningen behöver nämligen vara aktiv i ca 5 timmar för att kunna smälta köttet.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.