Tränings och inredningsgalen

Hahaha

20140806-152129-55289458.jpg

Idag ville lilleman vara med på samma bild ❤️

Dagen började med sjukhusbesök.

Nyss fått i mig lite stekt fisk, lite godis innan dagen fortsätter.

Tack för samtalet idag Sandra ❤️

Hoppas att ni har en bra dag.

Foccacia med oliver och paprika

Här kommer receptet på Foccacian jag gjorde i förra veckan 😀

Ingredienser:

  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl vatten
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovhackade oliver
  • 200 g rostad paprika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk havssalt
  • 2 kvistar rosmarin

Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37°C. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet.
  2. Tillsätt mjöl och salt och arbeta till en slät deg. Rör ner oliver och paprika. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Smörj en form med hälften av oljan.
  4. Häll degen i formen och tryck ut den till en jämntjock platta med oljad hand.
  5. Sätt ugnen på 225°C
  6. Låt degen jäsa ytterligare 30 minuter.
  7. Fördela tomaterna rosmarin över brödet.
  8. Ringla över resten av olivoljan och strö över salt. (ju mer olivolja destå frasigare bröd)
  9. Grädda brödet 20-25 minuter. Låt svalna på galler. Skär brödet strax före servering.

För alla

Brödet innehåller gluten men är laktos-, mjölkprotein- och äggfritt. Servera med lämpliga tillbehör.

Dagens

20140805-164741-60461976.jpg

Snart blir det till å fara å köpa en godispåse :)
Känner att jag behöver det

Äntligen!

20140805-130514-47114092.jpg

Dagen blev tyvärr inte som planerad, så det fick bli ett pass på gymmet.

Har inte tränat på 3 veckor, förutom lite övningar hemma bara. Men det blev lugnt idag, 5 km på 1h och lite ben/rump övningar.

Hoppas det inte tar lika lång tid tills nästa pass.

Röken

20140805-135650-50210155.jpg

Man skulle kunna tro att det är en tjock dimma som ligger över Västerås just nu, men det är rök, rök från skogsbranden 4mil härifrån.

Det doftar majbrasa över hela stan, trots att vi har fönster och ventiler stängda så tar sig röken in :(

Mår så dåligt att se sånt här hända, nu hoppas jag att moder natur ger oss en massa regn som håller i sig i flera dagar, för jag bli ledsen att se det här.

Skogsbranden

Som ni säkert läst och hört så är det en svårt brand utanför Västerås, närmare bestämt strax utanför Virsbo –se här

Dem är nu inne på sin femte släckningsdags och än har dem inte branden under kontroll. Bilden nedan visar hur stort område det är som brinner

10552529_10152281254790893_3147575000519752129_n

Nu ligger rökdoften och röken som en tät dimma över Västerås, så vi har stängt alla ventiler och fönster och blir nog inne hela dagen :/

Jag lider med alla som fått evakuera och som nu får leta platser åt sina boskapsdjur samt hästar m.m. Jag blir också rörd av alla organisationer som ställer upp och hjälper till med mat och husrum, det visar att det finns medmänsklighet i Sverige och jag blir glad av det!

Dock är detta denna skogsbrand den värsta i Sveriges historia vilket tyder på att den är hemsk.

Att andas in denna rök är inte alls skönt, det är jobbigt för mina lungor, så jag hoppas att vattenbombarna från Italien kommer göra att dem får kontroll över elden som härjar, för jag blir verkligen ledsen för alla drabbade och inblandade, mina tankar går till er <3


wordpress hemsida wordpress hemsida