Pictorial – SFX (Känsliga tittare varnas)

Något utav det roligaste jag vet i sminkväg är SFX-sminkningar (special effects). Det är sån himla stor kontrast mellan vardags/festsminkningar och dessa brutala, blodiga köttsår. Älskar det! Och det är faktiskt inte så svårt heller.

För att göra detta köttiga sår som jag gjort här nedan så har jag använt mig utav vax, latex & låtsasblod från Buttericks, vanligt hushållspapper, en svart, röd, lila samt vinröd ögonskugga samt en pincett! Jag ska försöka förklara så enkelt som möjligt, annars finns det jättemånga bra tutorials på Youtube!

IMG_0644

1. Först tar man en bit vax och värmer upp i händerna. Jag brukar rulla vaxbiten mellan händerna så det blir som en mask ungefär och då gör jag den så pass lång som jag vill att såret ska vara. Detta vaxet var inte riktigt det bästa så först penslade jag på lite latex på armen och sen placerade jag vaxet över för lite bättre fäste. Efter det så tog jag en pincett och smetade ut vaxet så att det ”blev ett med huden” eller hur man ska säga! Jag smetade mest ut kanterna så det inte blev några skarpa kanter och lät det vara ganska tjockt i mitten där det ska öppnas upp lite senare.

2. När jag kände mig nöjd med vaxet så penslade jag över latex över hela vaxpartiet och la över små bitar av hushållspapper som jag rivit sönder. Pappret jag hade hemma var ganska dåligt då det var som små gropar i det, hade föredragit helt slätt papper men det blev ok ändå. Jag tror jag la två lager med latex och papper & kulle nog inte rekommendera mindre än så.

3. Det tredje steget är att måla hela partiet med foundation samt att öppna upp själva sårpartiet. Som ni ser så har jag använt en alldeles för ljus foundation men det gör faktiskt inte så mycket då det inte kommer synas i slutresultatet. Så länge ni täcker det vita pappret! När foundationen är torr så tar man bara pincetten och sprätter upp själva såret. Var försiktiga så ni inte börjar sprätta upp er egen hud vilket jag höll på att göra x antal gånger, haha. Och tänk på att detta ska inte se perfekt ut, men riv försiktigt så ni inte drar loss allting.

4. Nu när vi skapat själva såret så måste det självklart se realistiskt ut också. Jag rekommenderar inte att gå på röd ögonskugga direkt utan vi börjar med att skapa ett djup i såret och det gör man med hjälp av en svart ögonskugga inuti hela såret, även upp lite på skinnslamsorna.

5. Nu börjar det roliga! Börja med en röd ögonskugga och måla över det svarta. Blanda den röda skuggan med lite lila ögonskugga och måla utanför så att det skapas rodnad runt hela såret. Jag använde lite svart också för att få mer djup runt om också men man får vara försiktig så det inte ser alldeles för ditmålat ut.

6. Sista steget och det bästa av allt – BLOD! Blodet jag använt mig utav är i lite gelékonsistens, alltså inget rinnigt då det ska stanna på plats hela tiden. Här finns det inga gränser, fyll i såret med massa blod, måla utanför så det ser ut som att det runnit lite och bara go bananas!

bild (5) bild (6)

6 kommentarer

6 kommentarer till Pictorial – SFX (Känsliga tittare varnas)

  1. зарядка под музыку для детей 3-4 лет зарядка для детей 2-3 под музыку рисование дети делают зарядку http://starpromo.space/veselaya-zaryadka-dlya-detei.php зарядка для детей 4-5 лет видео музыкальная зарядка для детей 4 лет дети делают зарядку старшая группа

  2. детская зарядка для детей зарядка для детей скачать торрент зарядка для детей видео урок зарядка для похудения детям детская зарядка для детей 3 лет зарядка для детей 5 лет упражнения http://starpromo.space/veselaya-zaryadka-dlya-detei.php движение зарядки для детей утренняя зарядка для детей под музыку детская зарядка для детей 6 лет

  3. modafinil 100 mg preis modalert 100 kaufen http://modafinilrezeptfrei.over-blog.com/modafinil-preis.html modasomil kaufen modalert kaufen modafinil apotheke

  4. Prestamos Accesibles Credito De Consumo https://prestamosonline.space/american-canyon-ca/ Presta Plata Paginas De Prestamos En Linea Mejor Interes Prestamo Personal

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *