Från Meryl Streep till historiska bödlar

Just hemkommen efter att ha sett ”Järnladyn” med en lysande Meryl Streep i rollen som Margaret Thatcher. Det luktar Oscar lång väg för den duktiga och så ofta hyllade skådespelerskan. Även om jag personligen nog hade föredragit en film som mer djuplodat hade tagit upp betydelsen som den brittiska premiärministern (1979-1990) hade på det dåtida politiska landskapet.

Av en slump slog jag på tv:n hemma och fick även se Karin Hübinettes intervju med just Meryl Streep som berättade om rollen och sin syn på varför kvinnliga skådespelare efter en viss ålder (40) så ofta försvinner från vita duken i den amerikanska filmindustrin. Nu rullar en brittisk dokumentär om bödlarnas roll i världshistorien. Tvära kast.

1 kommentar

1 kommentar till Från Meryl Streep till historiska bödlar

 1. gniztra skriver:

  Hej Daniel,
  Jag har mailat Henrik och eran support flera ggr utan svar.
  Angående bloggen..
  Varför svarar ingen?
  Mvh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *