Sanningen om en politisk sociopat

SVT bjuder på allt fler program med hög kvalité. Jag har precis sett den välgjorda dokumentären ”Sarah Palin – you betcha!” och man tappar hakan. Att den tidigare Alaska-guvernören var korkad visste vi sedan länge, men att den republikanska politikern är rena rama sociopatkärringen är det nog få som känner till.

En man som granskat Sarah Palins skrämmande karaktärsdrag med lupp är journalisten Nick Broomfield, som i dokumentären producerad av Channel 4, reser runt i Alaska och intervjuar människor som på ett eller annat sätt stått Palin nära. Och alla (ja, de som åtminstone vågar prata) vittnar om samma sak. Palin är en obegåvad, ointresserad, oallmänbildad, karriärslysten kristen fundamentalist som bekämpar alla som inte lyder henne till varje pris. Och hon tvekar inte att använda sina politiska ämbeten i helt personliga vendettor.

Politik kan vara en smutsig business, och även om den sevärda dokumentären vittnar om ett maktgalet blindstyre i USA, så behöver vi inte resa långt bort för att på nära håll se att den här sortens människor även verkar på den svenska politiska arenan. Och det är egentligen ännu mer skrämmande.

Dokumentären ”Sarah Palin – you betcha!” kan du se på SVT Play. Inte missa.

1 kommentar

1 kommentar till Sanningen om en politisk sociopat

  1. Intressant att ditt inälgg i grunden bygger på perosnangrepp av en individ som inte hkan svara för sig. Särskilt intressant är det att du dessutom hänvisar till maktgalna blindstyren som skulle kunna florera på den svenska arenan.

    Antar att du syftar på människor som utan ideologisk hänsyn är redo att kliva över andra människor för att lyckas med sin egen karriär. Det vill säga sådana som: Mona Sahlin, Göran Persson, Håkan Juholt, Perter Eriksson, Jonas Sjöstedt för att nämna några…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida