Upp till kamp mot fåret Frank!

Året var 2008. Idénissarna på reklambyrån Forsman&Bodenfors tränade säkert i att säga sheep och cheap i snabbt tempo efter 15 Fernet. Ordleken blev till payoffen för fåret Frank. En karaktär som till och med är nominerad i Guldäggsgalan.  Jag tyckte illa om den svarta figuren direkt. Det gör jag inte längre. Nu avskyr jag istället fåret Frank.

Han är påfrestande, otrevlig och dryg. De små pepparögonen som stirrar elakt, skrämmer mig. Det är ganska logiskt att företaget som låg bakom dinosaurierna i Jurassic Park också har skapat robotfrank. Det lyser elakhet ur varje artificiell ullboll. Hans nonchalanta tolkning av det svenska språket, får Tony Irving att låta som en Sverige-ekvilibrist. Frank vill däremot inte ens lära sig, han vill bara härja. Han är inget annat än en simpel idisslare som tvingar till sig några reklamminuter varje dag i min tv.

Det är klart att han inte har kunnat bilda familj i tvåsamhet, baggen skulle inte backa en millimeter för att kompomissa med en tacka. ”Tacka” fan för det, skulle man kunna säga…

Trots det har han lyckats adoptera lammet Francis från Kina. Det är mig veterligen det enda land, där det är möjligt att som ensamstående, kunna adoptera ett friskt, nyfött knytte.

Stackars Francis. Hon kommer att växa upp i ett cyniskt hem. Med pappa i mobilen och språkträning som ligger i att kunna säga ”wajfaj” och ”four gee”… Lär Francis att säga bääää istället. Jag väntade åtminstone till min dotter var 3 år, innan jag tränade henne i att uttala ”Nationalencyklopedin”. Något hon för övrigt klarade galant efter några veckor.

Det är på grund av faran för kontaminering  av den nya generationen, som jag nu har tagit saken i egna händer.  Igår kväll, smög jag mig tyst in i bostaden där Frank och hans lamm håller till. Eftersom fåret både bräkte och frustade när han sov, var det relativt lätt att lura med sig lilla lammet. Bitringen som smakade nyplockade klöver, hjälpte nog en del. Med några timmars varsel har hon nu fått en trivsam bondgård att leva på. Det du möjligen kommer att se i framtiden om Frank och Francis, är bara förinspelade reklamsnuttar som är en hemsk påminnelse om det som var. I realtid är Francis räddad och Frank väldigt ensam. Oavsett vad han kommer att säga.

 

Jag äter inte lamm, på grund av koftsmaken. Men jag skulle kunna göra ett undantag för Frank. Tänk att tillaga honom över öppen eld med god marinad… Det inte är jag som är den onda. Det är Frank som är det svarta fåret. Bokstavligen.

Av skrot var han kommen, skrot ska han åter varda. Amen.

4 kommentarer

4 kommentarer till Upp till kamp mot fåret Frank!

 1. LarSync skriver:

  Indian Pharmacies That Accept Paypal Clomid Oral Tablet 50 Mg Order Online Dove Trovare Dapoxetina canadian levitra Baclofene Automedication

 2. tomsskobillig skriver:

  Enligt bestämmelser från Jordbruksverket får djur aldrig lämnas utan tillsyn i bil om temperaturen i bilen riskerar att stiga över 25 grader. http://www.itzjia.com/

 3. Nina skriver:

  Hej hej! Jätte fin blogg 😉 Många kanske säger detta men kolla gärna min blogg 😉 Skulle uppskattas 😉
  Kram <3

 4. henrik axelsson skriver:

  du kan väl komma hem till göteborg istället…

  Gyd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *