Mitt Hba1c , 8.3.

I går mätte jag ett Hba1c när jag besökte min dietist. Det var säkert ett halv år sedan jag gjorde det sist. I går visade det 8,3 enligt den gamla metoden ( nya metoden, (76)

Mitt medelvärde är alltså omkring 14-15, vilket är för högt, alldeles för högt enligt vissa. Det beror på vilka mål man har?, men självklart strävar man efter att ha ett medelvärde så nära normalt som möjligt, vilket är mellan 4-8.

Det här systemet hur man räknar kan vara lite krångligt för er som inte har diabetes. Ni förstår säkert inget alls? Eller har jag fel, haha?

 

Jag menar, titta på mig? Diabetes syns inte, jag klagar sällan, jag är bara ärlig. Det är en helvetes sjukdom och jag hatar den!!!

 

 

 

/Diabetesmannen

7 kommentarer

7 kommentarer till Mitt Hba1c , 8.3.

 1. Julia skriver:

  Jag har en egen diabetesman hemma så jag hänger med!

 2. Anna skriver:

  Klagar SÄLLAN? Hahahahha

 3. anna skriver:

  kommer aldrig lära mig de nya siffrorna.. haha! jag kollade mitt hb förra veckan, då låg jag på 67 om jag inte minns fel. påväg neråt som tur är. har haft några år när jag bara luggit högt mest hela tiden, men nu verkar det va påväg mot rätt håll iallafall 🙂

 4. Leif skriver:

  Jag har fått en fuskmall av ABBOTT, annars så hade jag nog aldrig vetat hu mitt HbA1c legat. Jag vet att jag ligger på 5,8 enligt den gamla mätmetoden

 5. jessica skriver:

  haha, jag hade 12,3 enligt den gamla sist jag kollade, ingen jävla aning vad det är i nya, blir bara förvirrad, men läkarna var då allt annat än nöjda med mig, oopsi! säger som du, en helvetes sjukdom men vad ska man göööra..

 6. Anna skriver:

  Hade 71 nu i onsdags :/ det som jag mest irriterar mig på att de som har satt upp målen på vad ett rimligt hba1c är, inte är diabetiker själva! Alla ni som har ett bra och godkännt värde: grattis! Men för mig krånglar det bara… Håller med dig: jävla skit sjukdom!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *