Diabetesmannen svarar på kommentar!

Helen Gustavsson säger –

Jag har aldrig varit inne på den här bloggen förrut…utan fick den vi Facebook ” bolla diabetestankar ”.
Jag har haft diabetes i snart 26 år,,,det har inte alltid varit roligt…men det finns värre saker..
Alla biverkningar du pratar om kan man säkert få! Men de är inte så vanliga..jag känner ingen och jag känner en hel del diabetiker…Gå på dina kontroller så är risken liten.( Du har så klart ett eget ansvar att ta hand om dig )
Det som fick mig att vilja svar dig är att du verkar skämas för att du har diabetes,,,
Det kommer alltid att vara en del av dig och ta en viss tid av ditt liv..Men gör diabetesen till en del av ditt liv och inte tvärt om…

Jag tycker att du ska försöka att börja berätta för arbetskompisarna eller vänner( inte alla såklart)
du kan ju komma i en situation som du behöver deras hjälp…
Jag är övertygad om att du fortfarande är lika vacker och med rätt styrka så kommer du snart att bli kompis med din diabetes 😉 ( Efter 26 år är jag och diabetesen fortfarande osams i bland)..

I övrigt så ser mitt liv ut som vem som helst. Gift, 2 barn 13 och 17 år…jobbar heltid på en skola med barn med särskilda behov…Älskar att resa.
Jag tycker att du ska gå med i Facebook gruppen Bolla daibetestankar…där skriver många om sina vardagliga problem…och även tips på bra saker ( Pump,,nya blodsockermätare mmm)

 

 

Diabetesmannen –  Hej Helen, vad kul att ännu en diabetiker har hittat hit. Ju mer diabetiker som läser min blogg, ju mer erfarenhet kan vi dela med oss av. Det är även väldigt skönt men även tryggt att höra att varken du eller någon du känner har drabbats av komplikationer. Jag själv tänker aldrig på det, det är bara dumt. Jag tar dagen som den kommer och försöker njuta fullt ut varenda dag som jag lever. 

Det du skriver om att jag skäms för min diabetes, där har du helt FEL Helen. Tvärtom. Jag pratar och informerar alla i min omgivning om diabetes. Samhället har tyvärr väldigt dålig koll vad diabetes är för något. Så om jag skäms, det är det sista jag gör. Jag menar, jag driver Sveriges största diabetesblogg och är väldigt igenkänd bland diabetiker, dom flesta vet vem jag är. Och i Uppsala, där jag bor. Jag ska inte överdriva men.. dom flesta i Uppsala har väldigt bra koll på vem jag är, vilket är skönt. På så sätt behöver jag nästan aldrig vara orolig för min diabetes eftersom alla i min omgivning vet exakt vad dom ska göra om jag t.ex. svimmar av…

Och ja, diabetes får rätta sig efter mina behov och inte tvärtom.

Om det är något jag har visat genom min blogg är det att – VÅGA VARA SIG SJÄLV!

 

 

/Diabetesmannen

 

3 kommentarer

3 kommentarer till Diabetesmannen svarar på kommentar!

  1. Ninnu skriver:

    Jag tycker alla skall få ha sin egen inställning till sin diabetes. Jag är ofta, precis som du, jäkligt trött på denhär sjukdomen, och bara tanken på att leva resten av livet med diabetes skrämmer mej. Men, till skillnad från dej brukar jag inte berätta om hur jag känner, vill inte gnälla osv. Vad är sen bättre? Kanske lika bra att säga som det känns…

    Oj oj, följdsjukdomar finns verkligen! Jag har i många år följt en min väns diabetesresa. Han miste synen, gick igenom en svår dialysbehandling och därefter en njurtransplantation. I mars avled han, 32 år gammal, till följd av sin diabetes. Så följdsjukdomar finns nog ännu, trots att vi lever på 2000-talet.

    Ha det bra, kära Diabetesman 🙂

  2. nadja skriver:

    Det kan inte vara lätt att ha diabetes i sån ung ålder :/ Men är glad att du är så öppen om det och gärna vill hjälpa andra med diabetes. Sånt folk behövs =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *