Who am i if not blonde?

Om man identifierar sig själv som blondin, blir man då en annan person om man färgar håret brunt?

Brunettbella liksom. Vem är det?

Vem kommer jag vara i eftermiddag när Sofia har lagt på en mörkare toning på mitt hår. Samma person om innan såklart. Eller? Om man identifierar sig själv genom andras ögon, och andra tar en brunett på större allvar? Men hur kan hårfärg och IQ ha något samband, det låter ju helt sjukt. Är det väteperoxiden som skulle ta död på hjärncellerna eller?

Jag älskar blont hår men jag är också SJUKT TRÖTT! TRÖTT på att aldrig bli tagen på allvar av människor som inte känner mig. TRÖTT på fördomarna om mig själv. TRÖTT på att kämpa i motvind varje gång man vill vara göra sig hörd i ett seriöst sammanhang. Framförallt trött på utväxten som måste färgas var 5e vecka för att inte se ut som en östeuropeisk städerska. TRÖTT TRÖTT TRÖTT!

The truth is out there. Jag är inte blond. Och jag är smartare än den flesta brunetter. Spread the word.

20 kommentarer

20 kommentarer till Who am i if not blonde?

 1. Lee Gillman skriver:

  Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am experiencing issues with your RSS. I don’t understand why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else having identical RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!|

 2. theragun liv skriver:

  An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you need to write more on this topic, it may not be a taboo matter but generally people don’t talk about these issues. To the next! Cheers!!|

 3. Can I simply just say what a comfort to uncover somebody who actually knows what they are discussing on the net. You certainly know how to bring an issue to light and make it important. A lot more people need to check this out and understand this side of your story. I can’t believe you aren’t more popular given that you definitely have the gift.|

 4. junk car buyer skriver:

  Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Cheers|

 5. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually understand what you are speaking approximately! Bookmarked. Kindly additionally talk over with my web site =). We can have a hyperlink alternate arrangement among us|

 6. Hi there I am so happy I found your website, I really found you by error, while I was browsing on Askjeeve for something else, Anyways I am here now and would just like to say cheers for a remarkable post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go through it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent work.|

 7. feed skriver:

  If some one wants to be updated with most recent technologies afterward he must be pay a quick visit this web site and be up to date all the time.|

 8. the feed skriver:

  Hi there everyone, it’s my first pay a quick visit at this web site, and piece of writing is genuinely fruitful for me, keep up posting these posts.|

 9. feed skriver:

  Good post! We will be linking to this great post on our website. Keep up the great writing.|

 10. the feed skriver:

  WOW just what I was searching for. Came here by searching for %keyword%|

 11. the feed skriver:

  Great beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog website? The account aided me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept|

 12. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful
  & it helped me out a lot. I’m hoping to give one thing
  again and aid others like you aided me.

 13. Sofia skriver:

  Enligt mig är de som fäller sådana kommentarer inget att överhuvudtaget lyssna på – hade jag varit du – hade jag tagit det som att de bara är så vansinnigt avundsjuka. Det är sjukt – om en person skulle anmärka på någons hudfärg skulle han/hon bli kallad rasist men när någon trakar någon pga av ens hårfärg som är blont verkar det var helt lagligt och okej! det enda sättet är att ställa sig över dem.
  "Från en som är en svartskalle men som mer än gärna hade velat bli blondin"
  /Sofia

 14. Malenas värld skriver:

  Guuud, vad jag känner igen mig!! Den evigt blonda bimbon är så uttjatat att jag blir galen! Bemöts också av såna fördomar av trångsynta människor!

  Kramar

 15. jossan skriver:

  Jag tror folk har dom fördommarna eftersom dom flesta som är onaturligt platinablonda ofast är väldigt ytliga, alltså bryr sig enormt mycket om sitt utseende.. Och som ofast blir till överdrift så att utseendet är det ända dom lever för..Men du verkar ändå rätt allmänbildad, sammtidigt som du är väldigt ytlig! såå, det är ju bara o visa vad du går för istället för att göra alla andra nöjda 🙂 go go Ellen!

 16. Lisa skriver:

  Håller tummarna! Det är sjukt läskigt, jag vet.. Jag gjorde samma sak för 1,5 år sedan, gick sedan tillbaka till det blonda men nu är jag brunett igen och det är så SKÖNT så du anar inte. Du kommer verkligen att uppleva vilken skillnad det gör beträffande hur många bemöter dig. Spännande!

 17. Smaragdalena skriver:

  Vad spännande att se hur du kommer att se ut i mörkare hår. Och hur det kommer att kännas, om du kommer att känna igen dig själv. Jag färgade håret mörkbrunt när jag var 15år. Men jag kände mig inte alls som mig själv.. Tittade på alla blondiner och bara längtade tillbaka till att bli blond igen. Så jag blev blond efter bara ca 1månad igen. Det har nu gått öv 20år sedan dess, men jag har aldrig (än så länge) velat bli mörk igen. Jag tycker att det är supersnyggt att vara brunett. Men det är inte jag.. Kram

 18. Smaragdalena skriver:

  Vad spännande att se hur du kommer att se ut i mörkare hår. Och hur det kommer att kännas, om du kommer att känna igen dig själv. Jag färgade håret mörkbrunt när jag var 15år. Men jag kände mig inte alls som mig själv.. Tittade på alla blondiner och bara längtade tillbaka till att bli blond igen. Så jag blev blond efter bara ca 1månad igen. Det har nu gått öv 20år sedan dess, men jag har aldrig (än så länge) velat bli mörk igen. Jag tycker att det är supersnyggt att vara brunett. Men det är inte jag.. Kram

 19. anne skriver:

  Man kan ju vara blond utan att vara väteperoxidblond! Jag tror det är där problemt ligger. Den där PAmela Anderson-blonderingen skriker bimbo, i folks ögon.
  Själv är jag ljus/guldblond med lite platinaslingor i, och jag har alltid blivit tagen på allvar trots att jag är blond och snygg (ja man får säga att man är snygg!)

  Jag jobbar som projektledare samt chef inom IT, är 31 år gammal och gillar att festa. Men i jobbsituationer beter jag mig extremt seriöst och mitt utseende har aldrig varit ivägen för mig. Snarare tvärt om faktiskt. Har aldrig blivit tagen på annat sätt än med fullaste tilltro och seriositet.

 20. Vanessa skriver:

  Kloka ord Ellen. Jag skrev en kommentar igår om min fruktansvärda dag, du kanske läste den? Hur som, jag har varit blond i hela mitt liv och är brunett för första gången dag, måste säga att det känns skumt och himla ovant. Varje gång jag skymtar mig själv i en spegel så känner jag inte ens igen mig själv, men man kanske växer in i det. Time will show. Självklart är jag samma person som innan men har man alltid haft en hårfärg så är det klart att förändringen är märkbar, utsida som insida. Man blir ju kanske lite mer återhållsam, om du förstår hur jag menar. Ska bli intressant att se hur du kommer att trivas som mörkare, det kommer säkert att passa dig hur som helst men jag kan slå vad om att du om ett tag kommer gå tillbaka till blond igen. Vi får se. Kram Vanessa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida