Update Redhead.

-37

Tillbaka i Sverige igen. Ska gå på en lägenhetsvisning samt jobba hela helgen. Dubai var okej men jag gillar INTE deras kvinnosyn och att se kvinnor iklädda burka utan ens ett hål för ögonen. Jag tycker att det är nedvärderande även för männen – som tydligen inte kan kontrollera sina lustar när de ser kvinnor i vanliga kläder. Jag tycker att vi ska förbjuda burka i Sverige– något jag har skrivit om flera gånger tidigare. Jag hoppas att ni håller med mig!

 

21 kommentarer

21 kommentarer till Update Redhead.

 1. junk car buyer skriver:

  Thanks for another excellent article. Where else could anyone get that type of information in such a perfect way of writing? I have a presentation subsequent week, and I am at the search for such info.|

 2. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.|

 3. Generally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.|

 4. the feed skriver:

  I blog quite often and I truly thank you for your content. This great article has really peaked my interest. I am going to take a note of your site and keep checking for new details about once per week. I opted in for your Feed too.|

 5. the feed skriver:

  WOW just what I was searching for. Came here by searching for %meta_keyword%|

 6. thefeed skriver:

  I am no longer certain the place you’re getting your information, but great topic. I needs to spend a while studying more or figuring out more. Thank you for wonderful info I used to be on the lookout for this info for my mission.|

 7. berkey skriver:

  When I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I recieve four emails with the exact same comment. Is there a means you can remove me from that service? Appreciate it!|

 8. Martin skriver:

  Detta är ämnen som man skulle kunna diskutera timtals. Otroligt spännande men hur många olika
  vinklingar som helst ,väldigt svårt att skriva ner sina åsikter lite kort finns ju många undantag osv
  som man skulle vilja lägga till. Med vänlig hälsning Martin

 9. ellenf skriver:

  Lenah : Håller med dig! Att klä sig ” anständigt” har inget med slöja att göra! Polotröja någon?

 10. Lenah Caruana skriver:

  Mica, det är inte religionen i sig som jag ogillar, religionen är i grunden en fin sak, men människor missbrukar den oerhört mkt. Tyvärr mest muslimer.
  Jag bor i ett katolskt land och tror på Gud, det finns de som missbrukar även denna tro, men jag kan bara inte tro att ngn människa i världen vill täcka sig på sättet som kvinnorna gör med burka. Det jag menade med att jag tappat respekt efter jag sett dokumentärer är att ingen, ingen, av de som intervjuades hade en rak vettig anledning till varför de ville bära slöja. För det finns ingen heller..

 11. ellenf skriver:

  Marica. Att religioner missbrukas av människor är verkligen inget nytt och existerar som du säger inom alla religioner. Men jag känner att vi borde ha kommit längre , oavsett religion , tradition och kultur än att vi ska täcka över kvinnors ansikten och hår. Jag är kristen , och vad jag vet är det inga kristna som är så fundamentalistiska i dagsläget att man skulle göra något liknande. Jag har läst hela Bibeln från pärm till pärm och det enda jag minns om någon övertäckelse är i samband med när kvinnorna befann sig i templet. Jag tyckte om Dubai (ÄLSKAR värmen och öken och önskar att jag hade hunnit se mer) och är övertygad om att din man är underbar, du verkar också supergullig och klok,men detta gav mig tyvärr en viss avsmak för landet.

 12. Mica skriver:

  Måste bara flika in här. Lenah säger att hon har läst på i ämnet och kollat på dokumentärer och därför tappat respekt för muslimer. OK. Vad är en muslim i hennes värld? Det finna ca 1.2 miljarder muslimer på den här jorden. Islam handlar om fred, frid, kärlek och samt respekt till alla individer. Det finns inget nedvärderande av kvinnor i islam. Vad hon refererar till ’muslimer’ är förmodligen människor som följer islam men som har åsikter och beter sig på ett kvinnoförtryckande sätt. Vad vet hon om dessa åsikter och handlingar kommer från islam som religion eller om det är deras privata/kulturella åsikter? Det är så himla viktigt att skilja på islam och människor som kallar sig muslimer. Vi människor, oavsett religioner, icke religioner & nationaliteter, har gjort och gör så mkt sjuka och hemska saker.

  Gällande slöja så är det inget unikt för islam. I Gamla Testamentet står det att kvinnor ska täcka sitt hår och gör hon det inte bör hon raka av sig håret. Liknande nämns i hinduiska skrifter. Man behöver inte alls gilla det och man kan ifråga sätta det. Men åker man t.ex till ett ashram i Indien har de regler där att man ska klä sig anständigt, inte väcka uppmärksamhet etc då allas syfte med vistelsen där är andligt, för att rena sig själva, komma närmare det gudomliga och evig frid bl.a. Av samma anledning, som en hjälp att leva andligt, står det i Koranen att män och kvinnor ska klä sig anständigt.

  Jag blir också lite skrämd när jag ser kvinnor som sveper runt som svarta spöken (vilket inte är en muslimsk sed!). Även arg har jag blivit, speciellt hennes man bredvid skulle ha jeans och t-shirt. Inte lika arg om även han är heltäckt. För i min värld, vem vill frivilligt svepa runt som ett svart spöke? MEN, det är såååå viktigt att inte döma. Inte ngn. Vad vet jag om dessa kvinnor. Inte ett dugg. Det är deras kultur och vad vet jag om den?

  Ok, nu blev det här en uppsats haha men kände det var viktigt då jag numera är väldigt insatt då min man är muslim och jag bor i muslimskt land för tillfället.

  Kram <3

 13. ellenf skriver:

  Kvinnoförtryck är ett universellt, medmänskligt problem oavsett var det sker . Att kvinnor ska täckas över helt så att de inte syns/ hörs är bara en manifestation av ideologin bakom.Håller med om att det finns en extrem dubbelmoral angående detta i Sverige. Där man inte står för sina ideal i alla lägen.

 14. Martin skriver:

  För min del så stör det mig inte så mycket hur folk går klädda i Muslimska länder.Eftersom vi inte ska lägga oss i deras kulturer/sedvänjor. Vi vet ju inte bakgrunden i enstaka fall . Även om deras kvinnosyn i vissa fall är långt ifrån våran. Det som stör mig betydligt mer är alla falska politiker samt mediapersonligheter som kallar sig själva antirastiser + feminister vill ha fri invandring ser inga problem att dessa två saker krockar. Självklart bor dom på sina höga hästar så långt ifrån problemområden det bara går . Är det någon som sett dessa vidriga hycklande personer själva föreslå att vi ska lägga flyktingmottagningar och dylikt där dom bor själva ?? Med vänlig hälsning Martin

 15. ellenf skriver:

  Tack. Egentligen är jag ingen nationalist så att säga att det är hemskt att det finns inslag av denna kvinnosyn i Sverige är inte riktigt min grej – eftersom det stör mig lika mycket var som helst i världen det existerar. Men ingen behöver väl påpeka den kulturkrock det innebär i vårt samhälle där vi kämpar för jämlikhet.

 16. Självklart håller vi med dig!

 17. ellenf skriver:

  Ja de är något väldigt obehagligt över klädseln, de glider runt som svarta, själlösa spöken.

 18. Lenah Caruana skriver:

  Ja, jag är ju ingen ultra feminist som du kanske vet, jag vill att världen ska bestå av två olika kön på gott och ont men när det gäller muslimer så tappar jag all respekt, jag har kollat på massor av dokumentärer och läst på i ämnet för att inte bara slänga ur mig saker om ngt jag inte vet mkt om, men efteråt tycker jag samma sak om inte ännu mer. Förtryck är det..Jag menar, jag blir livrädd varje gång jag ser en Darth Vader kopia bredvid mig..

 19. Caroline skriver:

  Så sant Ellen! Viktigt ämne.

 20. ellenf skriver:

  Vad skönt att få medhåll. Det känns som att folk inte vågar tycka något om muslimska seder på grund av att de är rädda för att bli kallade rasister – helt felaktigt.Puss

 21. Lenah Caruana skriver:

  Verkligen! Jag blir så sjukt arg när jag ser dem med burka och niqab, helt bisarr grej. Som du säger, även för männen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida