Dagens boktips: UNDER FLODEN!

Idag tog jag LEDIGT! Något som kanske är lite udda med mig (som beautynista) är att jag inte köper några som helst tidningar. Är jag på en salong eller liknande läser jag gärna Daisy Beauty eller liknande men hemma läser jag bara böcker (och pressreleaser såklart). Jag köper och läser MYCKET böcker. Om du förutom böcker gillar online-underhållning, få kampanjkod med bonuskampanjkod.se
Min absoluta favoritförfattare är Martina Haag men i övrigt läser jag helst biografier. Just nu läser jag en bok jag fick av Adam som läsning på tåget hem: Under Floden av Staffan Nordstrand (första delen i en triologi). Temat är trafficking och tvångsprostitution och bygger på verkliga livsöden! Huvudpersonen är 14-åriga Prim som tillhör det fattiga hmongfolket i Laos bergstrakter som gör det mesta för att överleva – odlar opium, smugglar vapen och säljer sina döttrar till bordellernas upphandlare (ibland innan de ens är födda). För Prim går vägen från den fattiga hembyn via »uppfostringsbordeller« i norra Thailand till Phuket där hon hoppas på ett bättre liv.

Personerna i boken har fått andra namn men alla platser finns i verkligheten som de är beskrivna i boken.

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer till Dagens boktips: UNDER FLODEN!

  1. ellenf skriver:

    Ska köpa den då ! Kram !!

  2. Sanna skriver:

    Och ett tips till dig, En man som heter Ove. Inte alls i samma genre men rolig och sorglig på en o samma gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *