AZZALURE vs BOTOX (vs Restylane).

Jag får ofta frågor angående Azzalure och Botox (Vistabel) – och vad som är skillnaden. Båda innehåller samma verksamma ämne – Botulinum toxin type A, som blockerar nervimpulser till musklerna. Jag umgås mycket med läkare och de flesta är rörande överens med mig om att denna injektions- behandling ger bäst och säkrast resultat på mimik-rynkor. Vad är då skillnaden? Egentligen nästan ingen men de flesta upplever att effekten av Azzalure kan ses något snabbare än med Botox och även sitta kvar något längre. Därför använder jag den. Jag gör enbart panna och istället mesoterapi mot ”kråksparkar” som jag knappt har några. Jag går till doktor Tore NilsenVäxjö Medical Center.

Det finns en viss rådande konsensus om att Restylane (hyaluronsyra) är det  ”säkrare” alternativet för att fylla ut rynkor. Men jag, och många läkare, håller inte med. Resultatmässigt finns det inget som slår Botulinum toxin. Angående eventuella biverkningar (tyngda ögonlock) är de extremt sällsynta och aldrig permanenta. Riskerna för Restylane är givetvis dem även försvinnande små. Men enstaka fall har beskrivits av nekros vid injektions-stället (sannolikt pga alltför stor injicerad mängd hyaluronsyra) vilket lett till vaskulär kompression. Denna biverkan är vanligast vid injektion mellan ögonbrynen. Detta kan leda till permanenta ärr. Så var gärna lite pålästa när ni diskuterar säkerhet i skönhetsbranschen.

11 kommentarer

11 kommentarer till AZZALURE vs BOTOX (vs Restylane).

 1. These are in fact great ideas in about blogging. You have touched some good factors here. Any way keep up wrinting.|

 2. This website was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me. Thank you!|

 3. This post provides clear idea in favor of the new people of blogging, that actually how to do blogging.|

 4. berkey skriver:

  My family members all the time say that I am wasting my time here at net, but I know I am getting experience daily by reading such pleasant articles or reviews.|

 5. Harocixgoope skriver:

  Meningitis Mite Amoxicillin Priligy Cruz Verde Zithromax For Pregnant Women vardenafil Buy Accutane In Usa30 Mg Accutane From Canada Online

 6. Harocixgoope skriver:

  Baytril Kamagra Super Review levitra prezzi Farmacias Kamagra

 7. Maja skriver:

  Tack för ett bra inlägg 🙂
  Jag läst om Botox på http://www.botoxguiden.se/botox/
  Det låter som något för mig, har en djup bekymmersrynka som jag stör mig på något så otroligt.
  Vet inte vad man ska välja mellan, botox, dysport eller azzalure, de alla verkar ju vara mer eller mindre likadana…

 8. Olof Nybacka skriver:

  Mycket bra skrivet, Ellen. Jag vill understryka att också de risker du beskriver med fillers är mycket ovanliga, men förstås också mycket otrevliga. Det man gör med fillers (t.ex. fylla ut djupa rynkor, volymsersättning i kinder, läppförstoring) kan man förstås oftast inte göra med botulinumtoxin. Vad gäller skillnaden mellan Botox/Vistabel och Azzalure i anslagstid och verkningstid verkar det finnas lite olika rapporter, jag har provat båda och inte sett någon större skillnad, den är nog inte stor.

 9. ellenf skriver:

  Filler finns definitivt . Det gäller dock att vara tidigt på plats för att få en tid! Kom förbi blogg – loungen och säg hej till mig också !!

 10. Susanne skriver:

  Hej Ellen;

  Har själv använt både Vistabel men även Azzalure. Var nu ett tag sedan och ska göra en ”makeover” med även fillers. Finns nu såååå många kliniker att välja på med diverse erbjudanden etc. Ska gå på Acadermia-mässan nästa vecka med företag som utför dessa. Vet du om det går att göra behandlingar på plats? Eller boka tid?

 11. Caroline skriver:

  De här ämnena, är de testade på djur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida