Kittens & tickets

10945550_10153158613460993_8654180268650544389_n  Det finns fyra små ”råttor” till salu här i Växjö nu. Mamman (bild) är Manx (svanslös kattras) med jättefint temeprament och pappan vanlig bondkatt, så det finns både med och utan svans att välja på. Två svarta och två grå. Maila mig på [email protected] om ni är intresserade.  Kände att et gick sådär när Oscar skulle boka in sina flygbiljetter till Nice. Först fick jag följande mail där han skrev att han pga prisskillnaderna åker hem en dag senare än mig

” …istället för att rusa hem till ett köldslaget Luleå. Utan dig blir det dock osedvanligt ensligt vill jag föreställa mig. Kommer att sitta som en moloken Hemingway på en öde kajplats och muttra.”

Tänkte att det var ju okej eftersom vi ändå inte tar samma flyg då jag bor i södra Sverige och han i norra. Men när jag fick se hans flygtider ser jag att jag kommer få tillbringa hela första dagen själv. Då jag landar lunch och han inte är framme förrän 21 på kvällen. I’m not Hemingway !!

På tal om författare är det med stor sorg poeten och nationalskalden Tomas Tranströmer har lämnat oss. Hans ”Romerska bågar! är min absoluta favoritdikt. Storslaget. Svårslaget.

 

Inne i den väldiga romanska kyrkan trängdes turisterna
i halvmörket.
Valv gapande bakom valv och ingen överblick.
Några ljuslågor fladdrade.
En ängel utan ansikte omfamnade mig
och viskade genom hela kroppen:
”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.”
Jag var blind av tårar
och föstes ut på den solsjudande piazzan
tillsammans med Mr och Mrs Jones, Herr Tanaka och
Signora Sabatini
och inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt.”

 

9 kommentarer

9 kommentarer till Kittens & tickets

 1. Howdy! This article couldn’t be written any better! Looking through this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I’ll send this information to him. Fairly certain he will have a good read. I appreciate you for sharing!|

 2. superbeets skriver:

  Heya i’m for the primary time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I’m hoping to offer one thing again and help others like you aided me.|

 3. This is a topic that is near to my heart… Best wishes! Exactly where are your contact details though?|

 4. berkey skriver:

  This design is incredible! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 5. skotoms skriver:

  Information contained on this page is provided by an independent third party content provider. WorldNow and this Station make no warranties or representations in connection therewith.KUALA LUMPUR, Malaysia, Nov. 27, 2014 /PRNewswire/ The role of IT in the Asia Pacific (APAC) healthcare industry has evolved over the past few years.Ford last went into the black in the first quarter of 2008, with net profit of 70 million.However, excluding its debt reduction and other items, Dearborn, Mich. based Ford would have reported a quarterly loss, though smaller than Wall Street expected.Chief Financial Officer Lewis Booth said the improved second quarter results are a sign that the company cost cuts and emphasis on new products are paying off.
  Toms Sko

 6. ellenf skriver:

  Dessa finns ej på Blocket och hon kan inte behålla de själv så ägare måste hittas!! Även på katthem tar man betalt för katterna !

 7. Caroline skriver:

  Åh så fina! <3 Dock så sorgligt att djur fortfarande klassas som varor och finns på blocket osv. Försöker att undvika att köpa djur på det sättet, går till Katthem istället.

 8. ellenf skriver:

  Tack för tipsen! Vad gullig du är!

 9. martin skriver:

  tre snabba förslag på tidsfördriv. Finns ju många museum i Nice plocka ut två promenera mellan.
  Ta en buss ( oväntat billigt att åka buss på Rivieran) upp till Grasse o kolla in lite parfymfabriker. Ta en dagstur till Monaco skönast att åka tåget men bättre utsikt med buss iof. Med vänlig hälsning Martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida