Bästa rengöringarna?

Jag fick frågan vilken som är  den bästa rengöringen, i en bloggkommentar. Viktigt är att du väljer rengöring efter din hudtyp! Vissa rengöringar passar alla hudtyper – då ofta de lite dyrare som innehåller AHA-syra – vilket passar både fet och torr hy.  Som absoluta favorit för FET HY/BLAND HY i alla åldrar är ekologiska (95-99%) M Picaut Glorious Green Foaming Cleanser.  Detta är en lätt, fluffig  rengöringsmousse med en silkeslen, skummande effekt.  Gurkvatten ger en fantastisk uppfräschande, renande effekt och extrakt från citronmyrten ger en naturlig doftupplevelse, samtidigt som den balanserar och lugnar. Passar även för oren hy p.g.a. dess anti-flammatoriska egenskaper. Alla M Picaut:s produkter har även en synbart dokumenterad effekt av anti age. En enda tvätt med denna produkt ger en uppstramande, sammandragande effekt – drar ihop både porer och tunna linjer. Dock ger den en lätt uttorkande effekt om man, som jag, har väldigt torr hy. Därför använder jag min ca 2  gånger i veckan istället för varje dag.

329 SEK i webshop

Har du istället Normal till Torr hy rekommenderar jag JABUSHE 2 in 1 Cleansing Lotion. (Också 95% naturligt innehåll- dock ej ekologiskt) Precis som M PICAUT är även detta en effektiv rengöring som tar bort makeup (inklusive mascaran) samt orenheter. Denna rengöring fokuserar dock mer på återfuktning. Berikad med bl.a B-vitamin, vilket hjälper huden att bibehålla sin naturliga fuktbalans och motståndskraft, samt lugnar stressad hud och ger den en naturlig lyster. Innehåller ävenden patenterade formulan QAL-100 som utlovar en synlig effekt på rynkor inom 3-4 veckor. Vi talar alltså om en produkt som med sitt innehåll (aktiva ingredienser) i stort sett motsvarar medicinsk hudvård men som säljs till budgetpris. KAP!

149 SEK i webshop

Givetvis innehåller ingen av dessa produkter mineralojor, parabener, syntetiska parfymer m.m

 

 

 

IMG_1234

2 kommentarer

2 kommentarer till Bästa rengöringarna?

  1. ellenf skriver:

    Ja de är också mycket bra!

  2. Zoli skriver:

    Har du testat SENSAI:S rengöringar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *