Så framhäver du dina bästa sidor

beautiful-1274345_1280

Alla vill vi framställa oss från vår allra bästa sida. Det är något helt naturligt, en instinkt som finns hos alla människor. Alla vill vi se bra ut och som tur är finns det massor av olika sätt att se till att vi ter oss så bra ut som vi bara kan. Det gäller helt enkelt att ta vara på sina tillgångar och framställa sina bästa sidor så mycket man bara kan. Har man någon sida som verkligen är bra så kan man genom att belysa denna dra uppmärksamheten från andra saker som man kanske inte är lika nöjd med. Det gäller egentligen bara att veta hur man skall gå tillväga.

Ofta är det dessutom relativt enkelt. Med hjälp av de rätta kläderna och accessoarerna kan man skapa effekter som antingen drar blickarna till sig eller får dem att fokusera på något annat. Så se till att rikta uppmärksamheten hos människorna du möter till de ställen som du vill visa och inte till de mindre fördelaktiga delarna.

Framhäv midjan

Att framhäva sin midja är alltid ett smart drag om man vill se välformad ut. Att addera ett brett bälte i midjan är ett bra trick för att accentuera den. Detta fungerar dessutom till de allra flesta typer av kläder: klänningar, jackor, blusar och mycket annat. Andra sätt att markera midjan är till exempel att bära kjolar med en hög och gärna bred linning i midjan. Försök också att ha olika färg på över- och underdelen för att på så sätt skapa en kontrast i midjezonen.

Visa benen

Ett annat säkert kort för många är benen. Att visa lite ben är ett enkelt sätt att framhäva en outfit och visa upp sig från sin bästa sida. Hur man gör det är helt upp till en själv. Man kan välja att ha helt bara ben, trikåer eller strumpbyxor i olika modeller, färger och utföranden. Detta öppnar upp för en hel massa möjligheter och olika klädesplagg går att kombinera ihop på sätt som gör att man får sin egen helt unika stil. Varför inte prova på det nya lite nya trender. Kanske kommer du till exempel att anamma det nya knee highs-modet som just nu är riktigt hett. På så sätt sticker man verkligen ut och framhäver sig själv. Fundera på vilken typ av strumpor du själv föredrar och lär dig hur du hittar de perfekta strumpbyxorna för just dig och dina ben! Kom också ihåg att om man vill att folk verkligen skall lägga märke till ens ben så bör man se till att inte visa allt för mycket hud på andra delar av kroppen. Bär till exempel gärna en långärmad topp till bara ben.

Dekolletaget

Många tror att det bara är de med lite större byst som kan bära upp en urringning, men detta stämmer inte alls. Alla kan dra fördel av detta, genom att välja en topp som smickrar den egna kroppen. Dessutom är det inte bara bysten som det kan vara smickrande att framhäva, utan även nyckelben, axlar och välskulpterade armar kan med fördel visas. Detta gör man bäst genom att använda kläder med v-ringning eller skjortor och blusar med några knappar oknäppta. Se också till att undvika höghalsade kragar som döljer axelpartiet och drar uppmärksamheten till fel ställen.

Hår och hud

Naturligtvis finns det mer än olika kroppsdelar som man kan rikta uppmärksamheten mot och framhäva – hud och hår är till exempel alltid bra att fixa till. En vackert glansig böljande hårman arrangerad i en frisyr som passar ens ansiktsdrag kan göra mycket för att lyfta ens utseende. Ta hjälp av en professionell frisör för att ta reda på vad som passar dig allra bäst. Även en välmående hy är ett attribut som kan dra till sig uppmärksamhet. Det gäller därför att vårda den ordentligt och noggrant. Och detta gäller inte bara i ansiktet, utan hela kroppen. Peela, smörj och ta om hand din hud på bästa sätt. Och glöm för all del inte solskyddsfaktorn.

Det är naturligtvis bra att man kan ta till vara på och framhäva sina allra bäst sidor. Alla vill vi ju se så bra ut som vi bara kan. Men efter allt prat om kroppar och utseende så skall man inte glömma bort att det inte bara är ytan som räknas. Naturligtvis skall man också vårda och framhålla de inre egenskaper som man har och är stolt över, och låta sin personlighet ta lika mycket plats som ens utseende. Tillsammans kommer dessa två egenskaper utgöra en oemotståndlig kombination!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.