Dagens Pilates pass

Jag har fått mail från mammor som är nyfikna på hur jag lägger upp passen för en mamma som ska komma igång med träningen efte 8-10v. Det är väldigt individuellt beroende på hur magen och buken känns. Det får man anpassa efter sin klient. Varje övning upprepar jag 3ggr och om klienten känns säker i första övningen så kan den progressera(som ni kan se på övning 4). Just nu ibörjan undviker vi löpning,hopp och stuts. Vi undviker även situps och övningar som involverar den raka magmuskulaturen för mkt. Plankan och pilates övningar går bra då det är mkt fokus på de inre magmusklerna. 

Dagens Pilatespass med boll:

1.Bålrotationer med boll

2a,Planka med armbågar på boll

2b, Planka med armbågar på boll, gungning

3,Baksida axlar/övrerygg på boll (ryggträning)

4a,Höftlyft med fötter på boll 

4b,Höftlyft med fötter på boll rulla in

4c,Höftlyft med ena ben på boll, cirklar med andra

5,Fällkniven (med axlarna och rygg hela tiden i golvet)

6,Fötter på bollen. Rulla in under kroppen.

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *