25 år med Elle

Många härliga samlades i morse i en studio ute vid Telefonplan när tidningen Elle gjorde sin jubileumsplåtning inför 25-år som tidskrift i Sverige. Till vänster kan du se allkonstnären, bloggerskan, modeoraklet Elsa Billgren som hade på sig en fantastisk klänning, och till höger poserar en stilig Lars Wallin, designer av de tjusigaste kreationer. I mitten så lilla jag. Vi var många fler sen på den bild som kommer med i tidningen. Duktiga Emma Svensson plåtade (dock ej denna bild som hamnade på Insta, Twitter och Facebook).

Själv fick jag lite zombie-ögon?

Kan berätta att det var en massa ELLE-profiler som samlades på en och samma plats, många av oss som genom åren jobbat med Elle. Jag var med och startade Elle i Sverige tillsammans med dåvarande moderedaktören Inger Martin och art directorn Svante Öqvist, som fortfarande arbetar inom koncernen men nu som chefredaktör för Elle Interiör. Själv var jag lite av en allt-i-allo, jag både skrev och redigerade och försökte få överblick på det redaktionella materialet. Sen blev jag på smällen 😉 – sånt som händer… Men jag har genom åren fortsatt att frilansa för Elle, många reportage och intervjuer har det blivit på alla dessa år.

På den tiden det begav sig, eller lite senare – 1989 – när undertecknad just låg o födde första sonen o faktiskt hade slutat på Elle vid det här laget – såg kärntruppen bakom Elle ut på detta vis! Jag googlade förgäves bilder på Inger Martin (som var modechef och eldsjäl) men lyckades bara hitta denna på Svantes blogg. Inger sitter längst fram i mitten i blå jacka. Högst upp t v ser vi Helena von Zweigbergk som var med på dagens plåtning, Helena är numera författare precis som jag… och så har vi Malou von Sivers bredvid, Malou var chefredaktör den här tiden.

Häpp! Vad tiden går.

2 kommentarer

2 kommentarer till 25 år med Elle

  1. Johanna skriver:

    Elsas klänning var verkligen superfin!

  2. Sandra skriver:

    Jättefin blogg !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*