Att sätta punkt.

Jag har de senaste veckorna verkligen kämpat med att bli klar med min roman, och ibland är det tuffare än annars. Den här gången var det som en evig kamp. Kanske för att jag verkligen hittat på en intrasslad intrig med många olika komponenter. Stundtals har jag undrat om jag ska fixa det. Min författarkollega Liza Marklund har beskrivit bokskrivandet som en uppförs- och nerförsbacke, i början går det upp och rätt trögt men sen mot slutet vänder det och bara rullar nerför i en satans fart, så har hon sagt, men denna gång stämde det inte in på mig, för ända in i det sista kändes det som uppförsbacken, en sån där lång mördarbacke när benen fylls på med mjölksyra och man har blodsmak i munnen.

Att skriva sju romaner om samma personer är också en utmaning, för det gäller att hålla reda på vad alla heter och gör och deras åsikter och stil och erfarenheter, det är ett mastigt persongalleri ska jag berätta. Massa vuxna och barn och hur de talar och vad de tänker och det går inte att plötsligt göra nån till moderat om den varit kommunist i fem böcker, typ (jo om det är ett medvetet val av denna karaktär, men inte bara för att man råkat glömma vad hen röstar på). Det gäller att ha bra minne.

Nåväl. Måndag eftermiddag satte jag i alla fall punkt och det blev en 450 sidor lång bibba, som kommer ut 18:e juni.

 

1 kommentar

1 kommentar till Att sätta punkt.

 1. Sandra Elstrin skriver:

  Fina Katerina, jag bli tårögd av glädje. Tänk att du nu skrivit den sjunde romanen om Cecilia Lund! FANTASTISKT! Bra jobbat tjejen! Förstår att det inte är lätt att vara författare alltid, fast alla yrken har sina för-och nackdelar men tro att författarskap är något speciellt på många sätt och vis.
  Sträck på dig och var stolt (för det är jag över dig) 🙂
  Nu längtar jag massor till 18:e Juni 😀
  Var rädd om dig
  Stor varm Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida