Spa dagarna är igång!

De årliga branchdagarna för spa och wellness industrin kickade igång på Stenugnsbaden Yacht Club igår. Här möts inspiratörer, leverantörer, spa anställda och hotellchefer för att ta del av framtidens trender och nyheter!

20140512-093410.jpg

Först ut på föredragslistan var Jonas Colting VM & EM mästare i simmning, som dragit igång ett välgörenhets arrangemang tillsammans med WATER AID för rent vatten till tredje världen!

Ett beundransvärt intiativ som går ut på att Jonas skall SIMMA från Stockholm till Göteborg!!! För att samla in pengar och skapa fokus på simsäkerhet, simmar han fram genom Sverige´s sommar idyll mellan 6 juli – 15 aug, då han avslutar vid Göteborgs Operans kajkant. Det blir ett spektakulärt vatten drama som skall bli kul att följa, redan nu kan du se simrutten och läsa mer http://www.sverigesimmet.se/

Screenshot 2014-05-12 09.55.31Jonas skall gå upp ca 10 kg innan tävlingen, så han´s nya vardagssyssla är kakfrossa – inte helt tråkig sport, när man gillar sötsaker:-) tycker han..

20140512-093500.jpg

Jonas & Jag

Efter Jonas kom trendspanaren och etnologen Ida Hult och pratade om framtidsvisioner och hur vi i vårt konsumtions samhälle slåss mot våra förväntningar och vår kamp om att bli den ”perfekta” personen. Ida målade upp en rätt skrämmande bild med fakta om att vi använder facebook 75 min. per dag men bara 17 min på våra barn – och då är 14 min ”order -tid”, där vi mest säger ”nej”, ”göra inte så”, ”sluta” osv, osv – 3 min.kvalitetstid med barnen alltså… HUGA!

Hon har så rätt i; att om man skall hitta rätt i framtids djungelns många möjligheter, så gäller det att hitta sin autencitet, syfte & själ i det man gör, både privat och i sitt jobb/verksamhet… Heja Ida!

http://www.idahult.se/idahult.se

20140512-093426.jpg

Andra kul nyheter jag spanade på, var Casall´s nya prisbelönta gunga, som har många möjligheter och snyggt skuren i svenska björk! Love it, sådan vill jag ha på min sommarträning!

20140512-093443.jpg

Sedan träffade jag min gamla danska spakollegor från Body Mind Company, som har grymma massagebänkar och andra roliga nyheter, man bör hålla koll på!

20140512-093526.jpg

Spaningen forsätter idag…;-)

 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida