Inför bikini säsongen kan det vara härligt att få kickat igång förbränningen lite extra;-) Här kommer sommarhitten – FATBURNER med
NORDIC SUPERFOOD RED
LINGON, TRANBÄR & RÖDA VINBÄR
• Bromsar viktuppgång
• Bra för urinvägsproblem och febertillstånd
• Motverkar bakterietillväxt
• Hög halt av antioxidanter
Lingon
Den allra senaste forskningen (Lunds Universitet 2014) visar att en kost med lingon tillsammans med nyttiga fetter bromsar viktuppgång och ökar viktminskning. Det sänker också dåligt LDL-kolesterol.
Lingon liksom tranbär har sedan länge använts mot urinvägsproblem och för att dämpa febertillstånd. Även bra mot magsår och tandköttsinflammation. Bären har en naturlig halt av C- och E-vitamin, samt antioxidanter och polyfenoler, som minskar risk för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Den superstarka antioxidanten quercetin, som behövs för friska ögon, utmärker sig särskilt högt hos lingon. Bärets rika halt av bensoesyra är naturligt konserverande och reducerar svamp- och bakterietillväxt. Lingonens innehåll av tanniner, betakaroten, B-vitaminer, kalium, magnesium och fosfor är relativt höga.
Tranbär är späckat av antioxidanter och andra vitala bioämnen, som resveratol, vilken har en visad tumörhämmande effekt. Pulverformen komprimerar näringen, vilket gör att pro-antocyanidiner, katekiner, fenoler och flavonider är högkoncentrerat. Detsamma gäller organisk citronsyra, som understödjer bärets redan höga halt av C-vitamin. Tranbär har en prebiotisk verkan som ökar hälsan. Samtidigt motverkas tillväxten av de sjukdomsalstrande bakterierna e.coli och listeria.
Röda vinbär är, precis som alla andra bär, ett fantastiskt livsmedel med mycket näring. Det som utmärker röda vinbär är hög halt av C-vitamin. Röda vinbär innehåller 134 mg C-vitamin per 100 gr, jämfört med en apelsin som bara innehåller 53 gram.
C-vitamin är en kraftfull antioxidant som vi behöver tillföra kontinuerligt eftersom den inte kan lagras. Här följer några bra anledningar till att få i sig C-vitamin:
• Det skyddar cellerna mot att skadas av fria radikaler, till exempel i hjärnan
• Skyddar vårt DNA vilket minskar risken för cancer
• Är antiinflammatoriskt
• Behövs för tillverkning av kollagen, vilket skapar en frisk hy
• Hjälper kroppen att ta upp järn från andra livsmedel, exempelvis mörkgröna blad