Beauty by Carl von Linné

SkinPlans Hydro Gel Mask är perfekt att lägga på ansikte och dekolletage när huden känns torr och livlös.  Ibland brukar jag till och med smörja in mina händer med den och sätta på ett par plasthandskar och låta masken verka ordentligt på händerna. Dom blir otroligt fina och mjuka samt torrhetsrynkorna försvinner. Babyhänder med andra ord! Viktigt att sen smörja in händerna med en handcreme.

Men vad är det som verkar i masken, undrar ni säkert? Jo det är ett rotextrakt från en växt som heter imperata cylindrica. Carl von Linné upptäckte växten under en resa år 1759.

Den växer i Australien och Asien på salt, torr jord och överlever ändå. Roten har en otrolig kapacitet att kunna behålla fukt och på så sätt överlever den torra tider. Samma sak gör den med huden och binder fukt en mycket längre tid än någon annan creme eller mask.

Det är imperata cylindrica som behåller fukten kvar.

Det är imperata cylindrica som behåller fukten kvar.

Roten i växten har kapacitet att binda fukt.
Roten i växten har kapacitet att binda fukt.

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida