Vad får huden att åldras i förtid?

Tittar vi tex. på bilden nedan så ser vi en hand som har solskador och har torrhetsrynkor. Vet ni varför man får pigmentfläckar på händerna och i ansiktet, men inte på andra kroppspartier? Jo, för att just dessa hudpartier är mest utsatta för UV-strålning och vi inte skyddar dom tillräckligt under åren.

Då åldras också huden i förväg. Hade denna person tänkt på att skydda sin hud med en solcreme med solskyddsfaktor 30, så hade fläckarna inte bildats på händerna.

Sen kommer vi till torrhetsrynkorna. Ett skydd som vår hud producerar är sebum, ett fett som binder fukten kvar i huden. Just våra händer tvättar vi ofta med tvål som löser upp hudfettet. Då försvinner skyddet och huden torkar ut. Just detta har skett här. Därför är det viktigt att man även tänker på ansiktet. Har man rätt rengöring och dagcreme så kan man förhindra att onödiga torrhetsrynkor uppstår. Har man en låg sebumproduktion så ska man använda en mild rengöring och dagcreme med en olja som liknar hudens egna. Det har vi i Skin Repair Day Cream med palmitinsyra.

Med SkinPlan kan man alltid kontrollera att huden har rätt nivå på fukt och hudfett, dvs. sebum. Detta gör man med vår hudanalys på apoteket eller en klinik. Det är kostnadsfritt och tar endast 1 minut. Inom några dagar kommer vi att lansera en revolutionerande solcreme som kommer att hjälpa alla att äntligen skydda sin hud från solskador.

Vem vill se ut i ansiktet som händerna på bilden!

Torr hud med pigmentskador.

Torr hud med pigmentskador.

1 kommentar

1 kommentar till Vad får huden att åldras i förtid?

  1. Ahaa, its pleasant conversation regarding this piece of writing at this place at this weblog,
    I have read all that, so now me also commenting here.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida