Tänk er hur fel det har blivit med solskyddfaktorn SPF

Länder och myndigheter över hela världen orienterar sig fortfarande efter SPF som uppfanns för över 50 år sen dvs. år 1962 av Franz Greiter. Hudcancerfallen ökar varje år och över 3 miljoner diagnoser utförs årligen. Jag vill inte ens nämna hur många som dör. Jag har nu förstått vad det är som har gått fel. När Franz Greiter tog fram SPF standarden, så fanns det bara solskydd med faktor 6 eller max 10, kanske 12. Det var med dom som han la grunden till sin idé med SPF.

Här en överblick på hur mycket SPF blockerar UVB strålningen i procent:

SPF 2  blockerar  50%   av UVB strålningen

SPF 4 blockerar 75%   av UVB strålningen

SPF 10  blockerar 90%  av UVB strålningen

SPF 15   blockerar  93%   av UVB strålningen

SPF 30 blockerar 97%   av UVB strålningen

SPF 50 blockerar 98%   av UVB strålningen

SPF 70 blockerar 98.5% av UVB strålningen

SPF 100 blockerar 99%   av UVB strålningen

Som ni ser så är det ingen stor skillnad från SPF 30 – SPF 100, bara 2% men ALLA tror att skillnaden  mellan SPF 30 och 100 betyder att man kan vara mycket längre i solen. Företagen som idag producerar och säljer solskyddsprodukter har med åren bara ökat på med faktorn SPF och vi tror att därmed är man så mycket bättre skyddade. Helt fel!

Förresten, vet du hur SPF fungerar? Hur Franz tänkte när han utvecklade SPF?

Först måste du ta reda på hur lång tid det tar innan du bränner dig i solen utan solskydd. Du ska alltså sätta dig i solen med en klocka och själv observera när din hud blir röd. Säg att du bränner dig efter 10 minuter. Då ska du multiplicera 10 minuter med den solskyddsfaktorn du har och resultatet blir den tid du kan sola säkert utan att bränna dig.

10 min. x SPF10 = 100 minuter som du kan sola säkert.

Men med industrins försäljningskrig, att bara öka med solskyddsfaktorn SPF som också är dyrare ju högre den är, så blir vi förda bakom ljuset. Då förstår ni att det inte funkar:

10 min. x SPF 50= 500 minuter som man ska sola säkert dvs. 8 timmar och 33 minuter?!?

Mitt patent har löst problemet. Jag erbjuder med Sun Control att du först mäter solens styrka på en sekund med en UV-sensor som jag placerat på flaskan. Den variera mellan SVAG, MEDEL, STARK och EXTREM. Därefter visar en tabell exakt hur länge du kan sola beroende på din hudtyp mellan 1 -4. Hudtyp 1 är de med fräknar och rött hår, 2 de med blont hår och ljus hy, 3 brunt hår och  4 mörkt hår med olivfärgad hy.

Patenterade Sun Control som är den 3:e generationen i solskydd.

Patenterade Sun Control som är den 3:e generationen i solskydd.

5 kommentarer

5 kommentarer till Tänk er hur fel det har blivit med solskyddfaktorn SPF

 1. Harocixgoope skriver:

  Canada Cephalexin For Pets Buy Generic Nexium Online No Prescription levitra with dapoxetine reviews Kamagra Glaucoma Propecia Hair Back All Malegra Pro

 2. Harocixgoope skriver:

  Fluoxetine Next Day Delivery online pharmacy Provera Cheap Mastercard Accepted Madrid

 3. JeffOpillwag skriver:

  Is Keflex Good For Teeth Nfection Cannabis Et Baclofen [url=http://cialgeneri.com ]online pharmacy[/url] Where To Purchase Clobetasol Best Website

 4. Harocixgoope skriver:

  Zithromax Ingredients Cod Only Real Clobetasol Cheapeast [url=http://leviinusa.com]cheap levitra online[/url] Levitra Bustine

 5. That is a good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Brief but very precise information… Thank you for sharing this one.
  A must read post!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.