Solskolan 2

Under alla åren som jag forskat och arbetat med solskydd har jag upptäckt att det finns två målgrupper inom solskydd.

Målgrupp ”A” för anti-ageing vill inte bli bruna i solen utan är måna om att huden inte ska åldras av UV strålarna och man vill förhindra att få pigmentfläckar. Dessa söker ett solskydd som skyddar totalt. Målgrupp ”T” för tanning, vill bli bruna men inte bränna sig i solen eller utsätta sig för risken att få hudcancer.

Idag är det svårt att hitta rätt solsydd eftersom SPF 50 skyddar bara 1% mer än SPF 30. Många missförstår den lilla skillnaden på skyddet mellan SPF 30 och SPF 50.det som är viktigt att veta är tiden som man kan befinna sig i solen utan att eventuellt bli brun eller bränna sig. Patentet jag utvecklat Sun Safe Control är hittills framställt för de som vill bli bruna dvs. målgrupp ”T”. Men vi håller på att ta fram fler möjligheter till målgrupp ”A”. Vill man helt skydda sig mot solen så är det viktigt att ta D-vitamin  då man kan få brist på just denna viktiga vitamin. D-vitamin spelar en väsentlig roll i kroppens kalcium- och fosforhomeostas, benmineralisering samt skelettillväxt.  D-vitaminbrist orsakar exempelvis urkalkning av skelettet, vilket leder till osteomalaci hos vuxna och rakit (engelska sjukan) hos barn.

Så det gäller att ha en bra balans här, när det gäller solandet.

Patenterade Sun Control som är den 3:e generationen i solskydd.

Patenterade Sun Control som är den 3:e generationen i solskydd.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *