Choklad kan orsaka finnar hos dom som är benägna till akneproblem

Nu i maj, publicerades en ny studie där man granskade effekten av chokladätandet. På University of Miami gjorde ett antal läkare en s.k. ”double blind study” vilket innebär att den ena gruppen trodde dom åt choklad och den andra fick riktig choklad. Låtsaschokladen var heller inte enkel att tillverka. Det har funnits liknande experiment förut och många har fått kritik för att socker, kakaosmör och annat kan också påverka akne.

Här fick ett antal män som haft problem med akne ingå i studien. Resultatet visade klart och tydligt att choklad orsakar  fick finnar som dom som har akneproblem, när dom åt choklad. Dessutom märkte man att ju mer choklad dom åt fick dom ännu mer finnar. Assessing the effect of Choclate Consumption in subjects with a history of Acne Vulgaris. Clinical Aesthetic Dermatology. Caperton, Block, Viera, Keri, Berman. May 14, volume 7, nr. 5.

1334649695.544

 

 

 

1 kommentar

1 kommentar till Choklad kan orsaka finnar hos dom som är benägna till akneproblem

  1. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it 😉 I’m going to return once again since I book marked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *