Nyttig bearnaisesås

AXONS PROTEINBEARNAISE

250gram lättkesella
3st kvistar färsk dragon
2 matskedar olivolja
2 äggulor
En nypa flingsalt

Tillagning: Dra av dragonen från kvistarna och lägg i en skål. Tillsätt sedan en nypa flingsalt och en utav matskedarna av olivoljan. Krossa sedan saltet tillsammans i skålen med dragonen så att oljan får smaken av dragonen. Tillsätt sedan kesellan och rör om tills det jämnfördelas. Knäck sedan två stycken ägg och separera gulan. Blanda ihop tills du får den klassiska gula bearnaisefärgen. Rör sedan om hela tiden och tillsätt sedan resten av olivoljan till till du får en krämig sås.

Nu kan alla äta bearnaisesås utan att få ångest. Med min proteinbearnaise får du samma goda smakupplevelse som den feta och onyttiga originalsåsen fast den endast innehåller 1/10 så mycket fett och 10gr så mycket protein samt inget socker.

Perfekt för oss som vill äta gott men ändå behålla en låg fettprocent!

Alla de 48 tidigare delarna i min kockskola finner ni här 

http://axon.blogg.se/category/axons-kockskola.html

 

/Axon
[email protected]
www.martinlöwgren.se

 

LEG. NAPRAPAT | LIC. PERSONLIG TRÄNARE LIC. KOSTRÅDGIVARE

 


www.idrottsskadecenter.com

 

3 kommentarer

3 kommentarer till Nyttig bearnaisesås

  1. Fredrik skriver:

    På riktigt? Fett? Dåligt? Är du helt jävla efterbliven eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida