53. Penslar – Olika material

Som förberedelse för morgondagens inlägg om penselvård kommer här ett kort inlägg om vilket material penslarnas hår är gjort av.

Syntetiskt hår: Fejkhår helt enkelt. Här får man vad man betalar för. Det finns otroligt bra syntetiska penslar men ofta får man betala lite mer för dem.. Många budgetkedjor säljer penslar av syntetiskt hår som känns plastiga eller sträva. Ju mer de känns som äkta hår desto bättre tycker jag! Jag rekommenderar alla att köpa syntetiska penslar då många företag som gör penslar av äkta hår plågar djuren för att få bra kvalitet på håret (liknar pälsindustrin men inte i samma utsträckning). Det finns såklart de som endast använder hår som djuren tappat naturligt men det är ju såklart ovanligt..
När du applicerar krämiga och kletiga produkter ska du alltid använde syntet!

Äkta hår: Nästan inga penslar som säljs idag är av äkta hår. När jag började jobba med make-up sas det att man alltid skulle använda penslar av äkta hår till torra produkter, så är det inte längre då det finns så bra syntetiska penslar som känns som riktigt hår. Jag köper aldrig äkta hår längre, förutom att det är väldigt dyrt så vill jag bespara djuren det lidandet. Jag har tre penslar av äkta hår och det är inte mina bästa. Jag anser att de har kortare livslängd då de börjar spreta snabbt och kräver också mer vård.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *