54. Penselvård – Tvättning

Godmorgon!

Japp, jag är uppe och ska alldeles strax till jobbet. Jobbar länge idag men jag är rätt pepp så inga problem.

Jag pratade lite om penselvård för ett tag sedan och igår kväll satt jag ihop ett kortare inlägg om olika typer av penslar som en introduktion till dagen inlägg. Att ta hand om sina penslar är viktigt, särskilt om man använder dem dagligen. Ni skulle bara veta hur mycket bakterier som samlas i era penslar, inte minst de du använder till de feta produkterna, där ligger bakterierna och mumsar redan efter en dag eller två..


Här har jag de penslar jag behövde rengöra sist. Ett stort gäng..
Om du använder penslarna varje dag rekommenderar jag dig att rengöra dem minst en gång i veckan!

Det finns separat rengöringsmousse för penslar men jag tvättar mina med schampoo, diskmedel och ev. balsam. Såhär ser min penselrutin ut:

Penslar du använder till kletiga och feta produkter kräver att bli tvättade med något som verkligen löser fett – diskmedel. Dessa penslar är av syntetiskt hår, om du har penslar av äkta hår ska du inte använda dem till kletiga produkter, därför tål de diskmedel.
Använd ljummet vatten och diska dem tills vattnet som rinner ut är helt klart!

De penslar du använder till puderprodukter kan tvättas med schampoo. Pudret sitter inte så hårt fastkletat och i puder frodas inte bakterierna i samma grad som i kletiga produkter. Om du har penslar av äkta hår är det viktigt att de behandlas som äkta hår och därmed inte tvättas med diskmedel då det är alldeles för uttorkande.

Jag har en del penslar av äkta hår samt en del penslar som är lite sträva och behöver lite extra fukt för att kunna ta upp pigment bra. Dessa penslar låter jag vila med balsam i ungefär fem minuter innan jag tvättar av dem. Precis som ditt hår behöver penslar av äkta hår för att inte lämnas med hårstråna öppna.
Dina penslar ska alltid torka lutat nedåt så att vattnet rinner från penseln och inte ner i skaftet då det kan lösa upp limmet. Detta håller även penslarna fräscha längre.

Hoppas ni lärt er något!

 

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer till 54. Penselvård – Tvättning

  1. MigudalCoeva skriver:

    cheapest accutane 40 mg [url=http://tadalaf20mg.com ]online pharmacy[/url] Azithromycin 250mg Canada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *