Måste man vara frisk för att vara sjuk?

Vill börja med att tacka för alla fina kommentarer till både Gert och Mig, härligt att ha så fint stöd av Dig som läser min blogg och följer oss på FB. Gert mår alldeles prima idag och så bra att han tillochmed påstår att han skall lägga båten i sjön till helgen, ja vi får väl se? Han kanske även tar första svängen på 20 år med vattenskidor, skämt å sido! Vi håller nu tummarna för att hjärtat håller denna rytmen och inte hoppar tillbaka till sitt gamla spår igen. Själv besökte jag läkaren idag och hade nog hoppats på att bli något klokare, men tyvärr!!! Kemin mellan mig och Dr( vi kan kalla henne ”Jasmina”) stämde inte alls. Hon verkade inte förstå mig och heller inte vart jag hade obehag . Att jag kallsvettas och är trött var heller inget som hon lade någon större notis vid( trots att om man googlar på nattliga svettningar så kommer cancer upp). Jag försökte få henne att förstå och även guidade hennes fingrar till exakt den platsen som ömmar strax under höger revben (mellan mitt och höger). Hennes ord löd… -Du tränar mycket och det kan ju vara en muskelinflammation. Jag svara: Men en muskel inflammation brukar väl göra ont? Jag har inte ont utan mer obehag, förutom när man med fingret lokaliserar den ömma punkten”Då gör det riktigt ont”. – Tror nog att vi skall röntga lungorna Jag frågar varför lungorna när det är det som sitter nedanför lungorna som ger obehag? – Ja jag ändrar väl till röntgen av buken istället då……. Som sagt, vad det gällde mina nattliga kallsvettningar, sömnlöshet och totala trötthet så var det inget hon alls höjde ögonbrynen över, inte heller min rädsla för cancer kunde hon försöka lugna. Jag fick efter en stunds tjat en remiss till röntgen och sprang direkt dit och helt ärligt så hoppas jag att hon har sååå rätt!!! Att allt bara beror på en sliten muskel och nojja. Vad beträffar”Jasmina” så borde hon ta en kurs i psykologi (kunskapen vågar jag i nuläget inte uttala mig om) Men att få ”Mig” att känna mig som en övernojjig idiot är inte roligt. Jag är verkligen inte personen som springer till sjukan så fort det är något, brukar istället ägna mig åt självmedicinering så länge jag kan.

bild 2[2]

I väntrummet på vårdcentralen låg denna tidning, herregud! Vad faaan gör Hollywood glamour på omslaget av tidningen DOKTORN ? Inget illa om just Gunilla´s utseende men vilken extrem layout på en vårdtidning……Eller vad tycker DU?

bild 1[1]

I väntan på domen! Nu är hela min buk röntgad och jag håller tummar och tår för att dom inte skall hitta något allvarligt.

Imorgon kommer ev svaret på röntgen, så det blir ännu en orolig natt! Får ta en insomningstablett så att jag får några sammanhängande timmars sömn, så att jag kan sköta mina dagliga uppdrag. Kram och tack ännu en gång för Din support:)

4 kommentarer

4 kommentarer till Måste man vara frisk för att vara sjuk?

 1. Sofia skriver:

  Begär second opinion. Känner du dig inte förstådd/nöjd över bedömningen så begär det, då kan du få ny bedömning/nytt utlåtande av annan läkare. Gå på din magkänsla, känns det inte bra – stå på dig!

 2. Annika skriver:

  Hej!

  Förstår din oro…

  Det jag tänker på är gallan/levern… Gallsten? Njursten?… Var det inget ni pratade om?

  Försöka andas djupt för att lugna dig själv.

  Kram Annika

 3. Lotta skriver:

  Hej!
  Har själv haft samma oro om cancer som du har. Vill bara upplysa om att de nattliga svettningarna kan vara det första tecknet på det kommande klimakteriet. Dessa svettningar kommer och går och kan vara i flera år innan det börjar på riktigt. Svettningarna kommer runt brösten och man kan vakna sjöblöt om nätterna i perioder. Hoppas detta kan lugna.

 4. TS skriver:

  Intressant inlägg….ja för att va sjuk måste man va frisk. Mitt råd…byt läkare.
  När jag bytte vårdcentral o skulle träffa läkaren, en kvinna, första gången, började jag med: Nu är det såhär, vi måste ”gilla” varann annars kommer det inte att fungera. Hon satt bara o gapade o nickade…
  Idag är hon den bästa läkare jag har, o hon säger varje gång att hon aldrig någonsin varit med om något som vårt första möte…..
  Lycka till o allt är nog bra ska du se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida