UEFA Champions League: Chelsea 2-0 Dortmund, vidare till kvartsfinal

Den 7 mars är det Champions Leagues 1/8-final, Chelsea 2-0 Dortmund på hemmaplan. Sterling gjorde 1 mål och Havertz gjorde en straff. Chelsea gick vidare till kvartsfinalen med en totalscore på 2-1, för tre säsonger i rad gick han in i Champions Leagues kvartsfinal. 2023 är detta den enda matchen som Chelsea gjorde mer än 1 mål. De fans som bär billiga fotbollströja Chelsea såg äntligen att Blues vann en nyckelseger!

28:e minuten passade Reese James till höger men stoppade av Wolf, sedan sköt Havertz men träffade insidan av kolumnen. 38:e minuten sköt Sterling i straffområdet, men målet räddades, sedan följde Havertz efter och sköt, men eftersom Sterling var offside var målet ogiltigt. 43:e minuten skar Chilwell in i den omvända triangeln i straffområdet till vänster, Sterling sköt men missade, sedan blev han av med Royce och sköt igen, Chelsea 1-0! 48:e minuten, medan Chilwell passerade bollen träffade Wolfs arm, tittade domaren på VAR och gav en straff. Havertz missade den första gången, men när Dortmunds spelare gick in i straffområdet i förväg straffade domaren straffen igen, sedan gjorde Havertz den genom att välja det nedre högra hörnet av målet igen, Chelsea 2-0 Dortmund!

I den här matchen omringade flera spelare i den gula fotbollströjor Borussia Dortmund domaren och uttryckte missnöje med straffen. Förut gick Chelsea trögt utan vinst på 6 matcher, för att sedan ha 1-0 hemma i Premier League, sedan 2-0 i Champions League. Detta är första gången sedan oktober förra året, Chelsea hade två raka segrar.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *