Artetas trupp har överträffat förväntningarna

Under de senaste 8 omgångarna av Premier League vann Arsenal bara 2 matcher. Arsenals kollaps i slutskedet av säsongen gjorde att Manchester City kunde slutföra omkörningen med en fullständig seger, och till slut vann ligamästerskapet 3 omgångar före schemat. Ett sådant resultat gjorde alla Arsenal-fans missnöjda, och även fans som bar Arsenal Tröja skanderade ”Arteta OUT” på planen.
Senast Arsenal vann Premier League var säsongen 2003-04 som tränades av Wenger. Efter det var det svårt för Arsenal att komma in i mästerskapstävlingen. Arsenal har inte ens kvalificerat sig till Champions League de senaste sex säsongerna. Under större delen av säsongens spelschema ligger Arsenal före Manchester City. Att kunna ha en chans att vinna Premier League-mästerskapet tillåter naturligtvis Arsenal-fansen att upprätthålla de högsta förväntningarna, men kollapsen i slutskedet av säsongen gjorde att laget missade ligamästerskapet. .
Faktum är att Arsenals prestation den här säsongen har överträffat fansens förväntningar. Innan säsongsstarten trodde de flesta fans att detta unga lag fortfarande behöver växa och anpassa sig, och vad de förväntar sig är att framgångsrikt ta Champions League-platsen. Det är bara det att tillväxttakten för dessa unga spelare och Artetas tränarförmåga har skapat för stora förväntningar hos fansen. Men i själva verket är Arsenals laguppställning svår att stödja dem för att vinna Premier League-mästerskapet. När lagets huvudspelare är skadade och i ett instabilt tillstånd har Arsenals avbytaruppställning nästan inga spelare som kan ta ett tungt ansvar. Detta är också det mest kritiska problemet som Arsenal för närvarande står inför. Nästa säsong kan Arteta behöva injicera några nya spelare i Arsenal Fotbollskläder.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *