My name is Carpe. Carpe Diem.

Berätta och Berättaom bodde i ett hus, Berätta gick ut vem var kvar? 
Berättaom.
Berätta och Berättaom bodde i… 

Hur har ni det i Sverige allesammans? 
Med mig, här där jag är, är det bara bra. 

Den senaste tiden har varit fylld med roligheter och nödvändigheter. 
Igår pratade jag med en vän till mig som jag inte känner så väl. Hon frågade hur veckan hade varit och jag sa lite så där som man säger. Nämnde tre grejer jag gjort och summerade med att jag har haft det bra. När jag frågade henne samma fråga sa hon att hennes vardag rusar iväg för fort och att inget roligt händer.

Det fick mig att tänka på något jag tänker på när jag hör liknande påståenden från människor. 

Livet är långt och kort. Önskan är att alla människor får leva ett långt liv med bra hälsa. 
Fast, ibland får jag känslan att många väntar på att livet ska börja. 

STOP! Livet började dagen då du föddes! För mig personligen 24år och dryga 8månader sen (min födelsedag inträffar varje år den 16 januari glöm inte det). Man går inte och väntar på att börja leva. Livet är här och nu. 

Dock kan man ju inte alltid gå runt och älska sin situation hela förbannadejävlahelvete tiden kanske många säger nu. Jag håller med. Upp och ner, ner och upp som Emil i Lönneberga sjöng. Livet är så. Ibland är man glad, ibland mindre glad. Men livet händer oavsett vilket. man kan inte gå och vänta på att det ska börja. 

Däremot kan man se fram emot, längta, och hoppas. Sånt är bra för att hålla lågan vid liv. Dock inte en anledning till att skjuta upp livet från att levas här och nu. ”Carpe Diem” som min vän Karolina Frick skulle säga. 

Vardagar rusar ofta förbi. Poff så var det måndag, poff igen och måndag igen. Det var en vecka av ens liv. Bara så där. Poff. 

Hur i hela friden kan man då lyckas att leva livet dag ut och dag in utan att gå och vänta på att livet som redan håller på ska börja? 

Joru. Utan att vara kvalificerad som någon expertis vill jag ändå ge er, som känner att ni behöver, några tips till att få livet att levas. Varje dag. Carpe Diem. 

1. Det bästa är när man lyckas få nödvändigheter att bli till roligheter. Saker som bör bli gjorda och som man inte gärna smiter undan ifrån även om de inte är så roliga. 
Ett givet exempel är att städa med musik i lurarna. Ett annat är att leka med bubblorna i diskhon när man diskar. Här gäller det att vara kreativ. Det gäller att försöka se saker i sin vardagliga omgivning sommar aldrig sett förr. Detta leder oss till tips numer två. Enkel tvåa. Bingo! 

2. När jag går ut och går ser jag ofta nya saker hela tiden på ställen som jag går på varje dag. 
Detta är något som imponerar Ryan. Jag får ofta höra att han älskar sättet jag ser världen på. När han säger så blir jag helt varm och lycklig. En av de finaste komplimangerna man kan ge mig. Så, öppna era ögon och se er omkring. Vilken färg har egentligen bilen du äger? Har du någonsin kollat in lacken noga i solens ljus. Har du jämfört hur annorlunda färgen på din bil ser ut i skuggan? Det där trädet du alltid passerar på vägen hem, hur ser trädkronan ut? Bor det några fåglar i trädet kanske? I matbutiken. Hur ser hyllorna ut? Tyget på tröjan du har på dig. Blommorna i vasen på köksbordet. Ögonen på din älskade. Fånga intrycken omkring dig. Varje dag. Ju mer du lägger märke till, desto mer fyller du ditt liv med. 

3. Hur många minuter/dag spenderar du med din smartphone? Här kan svaret variera. Och jag bryr mig inte om hur många minuter det är du sitter med din telefon/iPad/dator eller vad det nu kan vara. Det jag är nyfiken över är detta: hur meningsfullt är det för dig? Är minuterna/timmarna du spenderar värdefulla och får du ut något av det? Känner du att åtminstone 90% av tiden tillsammans med elektroniken förgyller och berikar ditt liv? Om ja, då tycker jag du ska fortsätta. Om nej, lägg undan telefonen och allt vad det heter och gör något annat. Det jag vill komma till är: prioritera det du tycker är viktigt och det du får ut något av. Det kanske räcker att kolla Facebook ett par gånger om dagen istället för ett par gånger i halvtimmen. Kanske är det mer meningsfullt för dig att spendera tiden på annat sätt. Gör då det. Facebook finns där hela tiden, livet du lever är här och nu. 

4. Njut och känn efter. Koncentrera dig på vad du upplever och utmana dina sinnen. Hur smakar maten du äter? Vad är den kryddad med? Vart på tungan upplever du smakerna som starkast? Regnar det? Hur känns regndropparna mot din hud? Och vart träffar vinden din kropp? 

1 2 3 4 alla byxor äro dyra. 4 enkla tips från mig till den som vill. 

Jag fullkomligt älskar mitt liv! Jag är så lycklig som har ett liv som mitt för det är för mig hur bra som helst. Jag hoppas att ni känner lika dant med era liv. Om inte, kanske något borde göras. Den ändringen börjar med dig själv. Ditt liv är ditt, ingen annans. 

Som jag sa innan. Livet går upp och ner, ner och upp för alla. Mig med. Men ö-v-e-r-l-a-g handlar det om att hålla balansen till det som passar en själv bäst. Jag väljer att fokusera på att vara glad, för då mår jag som bäst. 

Fyll era liv med det ni mår bra av, le mycket, var snälla mot andra och respektera alla. Även dina fiender om du råkar ha någon. 


Sist men inte minst innan jag slutar detta inlägg. Jag vill att ni ska tänka på en sak.
-Tankens kraft är starkare än vad vi någonsin kan förstå. 

Gå och lev nu, för det är nu livet sker. 

Puss puss,
Lilian

23 kommentarer

23 kommentarer till My name is Carpe. Carpe Diem.

 1. Ramirofaire skriver:

  buy ivermectin cream stromectol – ivermectin 2%

 2. Ramirofaire skriver:

  steroids prednisone for sale startfxx – prednisone 1 mg daily

 3. Ramirofaire skriver:

  prednisone 10 mg coupon prednisone for sale – prednisone 1 mg daily

 4. RonaldBab skriver:

  ivermectin 1 cream 45gm: buy ivermectin – ivermectin

 5. RonaldBab skriver:

  ivermectin gel: cheap stromectol – cost of ivermectin cream

 6. RonaldBab skriver:

  ivermectin over the counter canada: buy ivermectin cream – ivermectin cream

 7. RonaldBab skriver:

  ivermectin tablets order: buy ivermectin – ivermectin 1% cream generic

 8. Rubendor skriver:

  ivermectin 50 mg buy ivermectin for humans uk – ivermectin 1% cream generic

 9. Rubendor skriver:

  dog antibiotics without vet prescription medications for ed – prescription meds without the prescriptions

 10. Rubendor skriver:

  ivermectin 80 mg ivermectin canada – ivermectin nz

 11. Rubendor skriver:

  best ed treatments erection pills – best ed pill

 12. Rubendor skriver:

  ivermectin lice oral ivermectin pills human – ivermectin humans

 13. Rubendor skriver:

  ivermectin lotion for lice ivermectin 2ml – ivermectin 5 mg price

 14. Ronalddes skriver:

  buy clomiphene clomid for sale – clomid pills
  http://stromectolrt.com/# ivermectin 200mg

 15. Ronalddes skriver:

  clomid online no prescription clomid order online – clomid for sale
  https://prednisonert.com/# prednisone 10mg

 16. Ronalddes skriver:

  ivermectin price ivermectin 80 mg – buy ivermectin
  http://prednisonert.com/# prednisone for dogs

 17. Ronalddes skriver:

  no prescription clomid buy clomid – clomid price
  http://stromectolrt.com/# ivermectin price usa

 18. Ronalddes skriver:

  ivermectin lotion price buy stromectol tablets – ivermectin 250ml
  https://clomidrt.com/# clomid price

 19. Ronalddes skriver:

  ivermectin 250ml buy stromectol tablets – buy liquid ivermectin
  https://clomidrt.com/# clomid pills

 20. Ronalddes skriver:

  buy ivermectin for humans uk ivermectin for sale – ivermectin uk
  https://prednisonert.com/# where to buy prednisone in australia

 21. Marvinjar skriver:

  buy ivermectin http://stromectolfive.com/# how much is ivermectin

 22. Marvinjar skriver:

  stromectol http://stromectolfive.online# ivermectin 500mg

 23. Maritta skriver:

  Kloka ord av fröken Sundevall 🙂 kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida