Nagon ar extra glad idag…..

Sa foll lotten pa en Umea flicka. Imorgon landar hon i Verona. Hon fick den enorma chansen, att fa komma och arbeta med oss. Jag kanner hennes mor. Hon och jag tillbringade somrarna tillsammans nar jag var liten, hon var fran stan, jag fran landet. Hon och jag gjorde mycket bus ihop, speciellt nar hon var nagra ar aldre an mig, sa var det extra kul att hanga med henne, nar det var tid for henne att flytta ut till sommarstugan.

Far hoppas att dottern Sandra ej ar lika busig, som sin mor :)). Skall bli intressant att folja hennes utveckling i vart arbetsteam. Man maste ha extra mycket skinn pa nasan, vara ansvarsfull, social, vara tuff, fast med ett hjarta av forstaelse infor andra manniskors skillnader och kapacitet. Saljandet bygger pa inlevelse, och din inre formaga att salja en upplevelse till alla forvantansfulla harliga manniskor darute. Detta klarar DU, galant Sandra.

Du ser ut som en romantisk italiensk midsommarnattsdrom…..och styrkan likt den jungfru du ar.

Igar holl jag pa att koka av bristande empati fran mig sjalv, fast i nasta sekund sag jag Kay Pollak framfor mig – ” inte trampa pa dem som ej vet battre.” Igar sa var jag och min kollega Sarah ute pa jakt efter vingardar i trakterna runt Lombardia samt Veneto omradet. Nar vi sitter i bilen, och kor runt Soave distriktet sa hade vi en liten telefon intervju med en person som skickat in sitt cv till vart foretag. Tro mig att jag hade tankt saga at stackars flickebarnet, att sluta upp & ljug.

Ung tjej hade skickat in CV, 20 ar gammal. Fodd finska, fast hade studerat svenska i 6ar. Kunde tala svenska, skrev hon i brevet. Bodde nu i Venedig, sokt efter arbete. Da min kollega som ar italienska ej kan tala svenska, sa passade vi pa att lata mig tala svenska med den finska flickan pa andra sidan luren. Sa, jag borjade tala svenska, var pa hon svarar mig pa engelska. Hon sager att hon inte hor sa bra, fast jag fragar fortfarande om hon forstar svenska, talandes pa svenska. Hon fortsatter tala pa engelska(?).

Jag sager da pa engelska: ” Can you go somewhere else, where you can hear me perfectly clear, so I can talk with you, and understand if you are talking Swedish”.

Assa, flickebarnet, kunde inte ens forma sig att svara, JA pa svenska…. Skjut mig om jag studerat italienska i 6ar, och kan ej svara, SI….

Jag ringer upp igen, och hon fortsatter tala engelska. Nu talar jag pa engelska, och forklarar att jag kan omojligt hava nagon som inte talar svenska med vara turister. Var pa hon sager: ” Ja, jag forstar svenska…”., och denna mening pa finsk-engelsk-svensk-kanske-lite-ev-rysk-brytning oxa.

Nu borjar jag bli rabiat. Talar du svenska, eller inte, fragade jag henne. Hon svarar att kanske inte sa himla varst bra anda. Jag tanker att, kara 20aringen fran skandinavien har redan anammat det sakallade sydlanska tankesattet – teorin( mitt fordomsfulla tank) : ” Nothing to lose” – fast DU loooooosar var tid, kara flickebarn, ville jag skrika till henne, fast da sag jag Kay Pollak likt en uppenbarelse framfor mig :)))!

Superduper vingard- Borgo Rocca Sveva, i lilla byn Soave.

Oh, jag hittade en sadan helt fantastisk teater i Mantova igar. Var bara tvungen att kasta upp mig sjalv pa scenen…ser ut som jag har tappat en arm, fast det pga av min enorma energi som jag fick nar jag stegade upp pa samma scen som, Mozart 1770  spelat sina symfonier pa, framfor publik.

2 kommentarer

2 kommentarer till Nagon ar extra glad idag…..

  1. Casten Rönnqvist skriver:

    Hej!
    Jag går i god för Sandra. En underbar ung tjej som tog bl.a hand om min goldenhund Tessan då jag bodde på Grubbe

    • veronicajonsson skriver:

      Vad roligt att lasa Carsten 🙂 ! Ja, du ume tjejerna de kan man lite pa, sa jag tror det ar en ansvarsfull tos med ett javlar anamma …blir kanon det har 🙂 ! TACK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *