kontrasterna blev till bråk igår.

Jag har förändrats. Jag är evigt tacksam över det. Det är superduper att vara självständig, fast att klaga är något som jag icke tål. Om man klagar, gör något åt saken, då för guds skull, dock på ett smidigt sätt. Vad menar jag? Jo, att jag ser detta så tydligt när mina vänner är här hos mig på besök. Svenska kvinnan är självständig, I know – hela världen vet detta antar jag. Det är annorlunda här i Italien, och passar det sig icke så kan man stanna hemma i trygga jante Sverige.

Här går man icke ut endast tjejer ( Padova) och icke heller för att ”ragga”…Då är man ungefär per automatik en mindre bra flicka… Så det är extremt vanligt att man går ut, eller följs samman i grupp med massa olika människor ( även hundar är välkomna ). Männen betalar ofta hela kalaset, och de fixar och ordnar med TUTTI. Såklart man skall ta upp plånkan och fråga om man kan erbjuda sig att betala, fast i 99% av fallen säger de NEJ !  Detta är något som svenskorna har svårt att fatta. För de känner antingen eller… Nu så här 4år senare undrar jag… Sjävklart skall man icke ta något för givet.. SÅ VISA EN GEST ! 

Man UMGÅS här och trivs… man är mycket flexibel.. Det man INTE gör, det är att försöka ta sig ifrån sin grupp för att söka sig till annat folk NÄR man kommit med ett sällskap som dessutom bjuder på ALLT. Det är riktigt oförskämt, och då får man ta och söka upp en vett&etikett bok, eller så stannar man hemma.

….och lägger en mask eller väntar på att prinsen skall dyka upp utifrån TV:en eller något….

Tillbaka till den självständiga svenskan… min Sandra som charmar dessa italianosar på löpande band med sitt glada skratt, vackra stora blåa ögon och sina danser som hon studerat ( salsa, hip-hop och ballet) så slår det aldrig fel… ATT man icke klarar att stå och samtala med dem man kom med, utan man måste ut på jakt… och man ar så stressad över massa olika ting utan att känna lugnet. Att anpassa sig verkar vara svårt för svenskor som är vana att ta för sig… I know, fast vi är och lever under männen här på ett annat sätt. Samhället ser ut så i Italien. Vill man förändra detta så kan man inte tro sig att männen skall betala så fort man går ut från dörren heller… Förändringen sker hos sig själv som bekant.

….för man är van att springa omkring som en tokfia hemma i Sverige om det icke passar sig… MEN nu är vi inte hemma i Sverige…VI är i Italien och vi är bland mina vänner så jag blir riktigt bitsk. Jag skiter fullständigt om man vill gå och spana omkring, men då får man minsann säga det till dem man kommer med, och de kommer aldrig att fatta och de tycker man är eventuellt den otrevligaste människan i världen. & skall man vara i mitt sällskap så får man anpassa och följa vissa anvisningar, eller vara rak mot sitt(vilka är mina) sällskap.

Igår var det alltså lite ordkrig mellan jag och fröken, den charmiga. Inget allvarligt fast jag säger vad jag tycker och tänker, och det gör 21åringen med 🙂 ! Det är annorlunda här, man talar och har konversationer med folk, det är icke  raggi raggi stilen från Umeå med karlar som är dyngraka och man har i bästa fall fått halva deras öl i sin urringning. Sedan när man säger : ”nej tack, jag vill inte tala med dig”… Så skriker det hora efter en… Alltså, jag har glömt bort hur hemska dess män kan vara(???) ! ( obs, detta är info som jag fått från Sandra..och som hon säger händer för jämnan i norrland..Det är så horribelt för de unga, så jag blir oerhört besviken…)

Här gäller stil. Här där jag bor är det inte bättre, det ÄR ANNORLUNDA…och man gör det med stil, klass och RESPEKT. Passar det sig INTE då måste man stanna hemma i roliga varma Sverige och äta sina överkokta 3minuters makaroner med ketschup på.

CAPITO?????!!!

Nej, vi är som mor och dotter idag…hahah… Med Vero så löser sig det mesta, man är straightforward, och så berättar man hur man känner sig, och Sandra med 🙂  Sedan stryker man ett streck och så går man vidare. Däremot så ville jag skriva om hur oerhört irriterande jag finner detta. Jag fattade inte från början heller när jag kom hit. Som sagt var så stod det Padova på stadens vägskylt som jag flyttade till INTE Umeå !!!

( Obs, Sandra betalade för en rackare igår…hahah…overkligt BRA …så i det exemplet ovan så anspelade jag icke på henne, gällande att ta saker och ting för givet…)

*Antar att hon kommer att läsa mitt inlägg strax…hihi

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *