Hur jag får till mitt lila hår

Det har varit några av mina läsare som har undrat hur jag har gått tillväga för att få till mitt hår så lila. Det är jättekul att ni frågar mig olika saker så fråga på. Det jag tänkte börja med att säga är att det inte är så svårt som man kanske tror.

Det jag tänkte börja tala om till er är att extrema lila nyanser bara finns som enkomponents toningar som håller i cirka 6-8 tvättar beroende på hår. När man använder dessa enkomponents toningar så är det mycket mer noga med att man förbereder håret innan. Det allra viktigaste är att ditt hår är blekt innan, eftersom jag använder mig av en mörk lila så behöver jag inte bleka mitt hår så mycket för att färgen ska bli bra. Jag har en ganska så mörk blond som naturlig hårfärg och jag brukar använda mig av Jane Helen Mood blekning. Den är billig och bra. Eftersom att jag vill påfresta mitt hår så lite som möjligt så har jag bara i blekingen i ca 5-10 min på utväxten. Då öppnar den upp hårstrået så att toningen kan fästa ordentligt. Har du tänkt använda dig av en ljusare lila så måste du ha blekningen i under längre tid.
Extrema toningar finns i ett antal olika märken. De jag känner till är: Directions, Stargazer, Manic Panic och Special Effects. Alla de toningar fungerar på samma sätt. Jag använder mig av Directions i färgen Plum. Jag tycker att den sitter bra och är lätt att få tag i och så känns den prisvärd. Jag har axellångt hår och en burk räcker. På burken står det att man ska ha i färgen i 15 min, men jag brukar ha i den i cirka 1-2 timmar. Det är inget som sliter på håret, så man kan egentligen ha i den hur länge som helst. Jag vet vissa som brukar sova med färgen i för att den ska fästa bättre, men jag har inte märkt någon skillnad. Du kan även försluta burken och använda det som är kvar vid ett senare tillfälle. Jag har provat Manic Panics lila en gång och jag tyckte inte att den satt lika bra som Directions och så var den dyrare. Jag har hört mycket gott om Special Effects toningar att de ska sitta bra, men jag har inte provat dem.
Hoppas detta var till någon hjälp för er.

20140106-043825.jpg

20140106-111840.jpg

20140106-111918.jpg

20140106-111945.jpg

20140106-112007.jpg

1 kommentar

1 kommentar till Hur jag får till mitt lila hår

  1. Linda skriver:

    Yeeaj!! ^-^ ! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *