Marie Antoinette

Såg den här filmen på so:n idag! Alltså det är en väldigt bra film tycker jag. Den är fullproppad av så mycket rolig och viktig historia att man skulle kunna skriva en hel roman om det. Det handlar lite sammanfattat om Marie Antoinette  när hon blev bortgift när hon var 15 och får gifta sig med ludde den 16:onde i frankrike och leva i lyxen.

Sen händer det massa saker och resten kan ni läsa om i historieböckerna. Men det är en händelserik film och absolut inte tråkig, plus att man lär sig precis allt som hände på den tiden. Så om ni håller på med franska revolutionen på so:n så tjata på er lärare att ni ska få se på filmen. Den får helt klart en tumme upp av mig 🙂

 

 

1 kommentar

1 kommentar till Marie Antoinette

  1. tomsskobillig skriver:

    Sen händer det massa saker och resten kan ni läsa om i historieböckerna. Men det är en händelserik film och absolut inte tråkig, plus att man lär sig precis allt som hände på den tiden. Så om ni håller på med franska revolutionen på so:n så tjata på er lärare att ni ska få se på filmen. Den får helt klart en tumme upp av mig 🙂
    http://www.cpiplywood.com/news/billigtomsSko2015/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *