Därför lämnade dom mamma kvar (LÄS) En flicka med sin pappa på flykt. 

Många gnäller och klagar på flyktingarna som anländer och det upprör tydligen att det är mest män som kommer. 

Den lillan flickan på 9 år rädd frysen uttorkad med lkte feber och magont som precis spytt av utmattning har lämnat mamma i Irak. Pappan berättar att pengar inte fanns för alla tre och valet blev att den starka tig med sig barnet, flickan liv är prio 1 och hon skulle skyddas och komma ifrån kriget med alla bomber och granater. Pappan hoppas nu på Asyl i Finland så mamman kan komma till dom den trygga vägen.  

Polisen i Ungern slog pappan med batong över låret och i Ungern kastade dom mat på flyktingar som de vore fåglar på vintern. Pappan hyrde en bil från Österrike och körde hela Tyskland igenom allt för att flickan skulle få det säkrast och lugnast. 

Hon satt i min bil i natt med sin pappa från centralen till Fryshuset där dom skulle få sova.  Hon ville bara sova stackarn och hela ansiktet var i sorg av trauma och stress, en stress som blir att hon blir som okontaktbar, men med hjärta och lugn och att visa trygghet fick jag se henne le och det fick mig känna hopp. Ville krama om flicka och ska försöka åka in hämta dom senare då det ska med tåget. En pappa som ödmjukt blev rörd av hur vi hjälper dom och som bara vill skydda sin dotter och som hoppas få sin fru och mamma till flickan i säkerhet också. 

Folk klagar Och vet inte hur det är i verkligheten, folk klagar att alla är Isis bara pga att de är män, saken är den att man skickar den eller de starkaste för att slippa chansen att drukna på haven tex för att sedan få asyl och hjälp säkert.  Det är säkerhetspolisen uppgift att kolla vilka som är en risk inte ni som bara dömer alla över samma kam. 

Denna pappa och flicka hade gått över 60km på bara fötterna och det syntes på hennes smärtande små fötter.  

Tack alla på centralen som gör ett frivilligt arbete från hjärtat! Tack Fryshuset som öppnade dörrarna för sovplatser mat och duschar i natt. Tack alla eldsjälar! Ni alla ger hopp om framtiden ska ni veta! 

Lite bilder från några av oss som gör detta. #kjellbergqvist  Daphne Leon och alla andra som stället upp är mina förebilder. 

Det som förövrigt behlvs nu är Advokater till Fryshuset som kan Arabiska, kurdiska samt persiska. Det behövs saker att kunna sova på också.  

   
    
    
    
   

2 kommentarer

2 kommentarer till Därför lämnade dom mamma kvar (LÄS) En flicka med sin pappa på flykt. 

  1. Lisa skriver:

    Finns det någon som kan hämta upp några madrasser filtar och lite kläder i Haninge? Jag kan köra men inte bära

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida