RWS på SVT

Refugees welcome Stockholm (klicka på  markerade texten innan för inslaget) 

Igår på SVT kunde ni se arbetet vi i RWS gör för flyktingarna som kommer hit.  Det är från att dela några smörgåsar och mer dricka på ett bord inne på centralen till ett jätte arbete med frivilliga volontärer som stället upp i skift 24/7.  Det är uppdelat i olika stationer/grupper allt för att det ska fungera. Först va det ett bord med smörgåsar å dricka, sen blev bordet flyttat och  större som nu är ett tält med varm mat och annat, det finns en transportavdelning som kör flyktingar till olika boenden för stunden där de kan vila upp sig och tvätta sig, vi har tolkat samt jurister på plats, vi fixade biljetter åt familjer som skulle resa vidare, bussar anordnades också.  Vi blev tvungna öppna en mediagrupp, och i över en vecka har det funnits ett boende i Sickla med personal. 

Kolla på SVT play om allt och hur frivilliga går på knäna för att hjälpa flyktingar utan myndigheternas hjälp.  

Sen har vi människor som kritiserar så klart…. Varför ger vi inte till svenska hemlösa?  Jo det gör vi! Namnet refugees welcome är riktat till flyktingar men vi delar ut mat och dryck för hemlösa också och även godis som uppskattas. Varför hjälper ni inte våra egna gamla?  Titta på namnet!  Varför gör inte svenska staten det där vi betalar skatt till?? Den frågan om varför vi inte är på äldreboende är helt utanför dessa gränser till ämnet flyktingar.  Vi gör detta med hjärtat och hjälper hungriga men ändå ska folk gnälla, det som gnäller mest är dom som aldrig visat sig där själva eller som aldrig ens skulle orka offra en timme eller två åt andra än sig själva.  

För mig är barn prio och att se familjer utan kläder utan något som haft i sina hemländer ett gott liv som nu står här med en plastpåse i ena handen och barnen i andra gör ont! Även om dom har en iPhone i fickan!  Varför detta gnäll om att det har mobiler?  Varför skulle dom inte få ha det? Skulle dom lämnat dom på bordet och burit med sig hallmattan eller sina tavlor hellre som symbol ”titta vi är flyktingar” så skevt med denna jakt på vad som är en äkta flykting hit och dit!  Bara för att de haft råd  ta den dyra farliga vägen pga svensk lags krångliga system där det inte kan söka asyl vid tex en flygplats så ska dom hånas av svenska avundsjukan/rädslan/hatet.   Det är bara män… Fortfarande kommer det mer män pga att de är starkare att klara den farliga resan hit för att söka asyl och få hit sina familjer säkert i efterhand.  

Alla bilder är tagna av mig, och jag vill tillägga att jag är inte på plats så mycket som folk verkar tro då jag har arbete och familj. Jag jagar mycket hjälpa via nätet och vill du hjälpa följa oss finns våran fb samt instagram #refugeeswelcomestockholm 

 

   

   
    
    
    
    
    
    
    
    
    

Frivilliga som kör godisutdelning på gatan för hemlösa 

 

 

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.