Att dela främlingsfientliga inlägg 

Mångla glömmer bort att kolla upp saker och ting innan det delar hejvilt på FB!  

Har själv innan kunskap inte vart speciellt duktig på det men man kan bromsa upp sig och fundera lite extra samt lära sig.  Just nu delas det ett FB inlägg från en profil skapat så perfekt i Kjell Bergqvist namn med ett budskap mot Refugees welcome utdelande av mat och dryck på Stockholm central. 

Den riktiga Kjell Bergqvist (Skådespelaren) är en man av hjärta som brinner för att hjälpa utsatta, och detta utnyttjat IT proffs  som är emot flyktingar till sin fördel och skapar en profil i hans namn för att sedan kritisera och hitta på lögner om att tältet på Stockholm central inte delar ut mat till Svenska hemlösa.  En ren Lögn då det som är hungriga får varm dricka och en smörgås om det frågar. Nu finns det människor som inte kan ta en Smörgås utan det kommer flera gånger om dagen och roffar åt sig 10 smörgåsar om det har chansen. Dessa individer känns igen och vissa måste man säga nej till efter att det gång på gång kommer.  Det kommer in smörgåsar som inte är halal tex vilket frivilliga delar ut på gatorna till hemlösa. Har själv vandrat runt på natten med stora kassar fyllda av BLT smörgåsar från centralen till plattan och delat till hemlösa, vissa som legat och sovit har fått vakna med en påse mat vid sig. 

Att skapa ett konto på FB som följet reglerna är inte svårt om man kan IT bättre en vanliga Fb brukare. Det är inte svårt att trolla fram ett falsk inlägg och dela bland olika falska konton samt köpa spridning via FB. Att starta en spridning är inte svårt för att sedan fånga människors nyfikenhet som sedan delar vidare i tron om att det är äkta! 

Innan man delar saker till höger och vänster är det bara att tänka ett steg längre. Refugees welcome är en organisation och finns 24/7 på centralen, det är öppet att ställa frågan där men det verkar svårt för då kan folk få ett svar det inte vill ha och då är det lättare dela saker det spontant tror på. 

Varför hjälper ni inte våra egna först är ett klassiskt uttryck idag. Varför gör inte du det? Varför du som klagar, varför är inte du på centralen med ett tält dygnet runt med svensk flaggan och delar ut till bara svenskar Och pensionärer? Eller varför är du inte på ålderdomshemmen och delar ut kanelbullar och kaffe?  Nä du gnäller hellre på det som sticket dig i ögonen.  Vi har skatt som ska ge tak och mat till äldre mm men skulle den höjas för att skydda mer, ja då blir det gnäll om det också.  

Det är då enklare dela främlingsfientliga inlägg än att engagera sig på riktigt! 

  

1 kommentar

1 kommentar till Att dela främlingsfientliga inlägg 

  1. Maryem skriver:

    Kloka ord Jimmy! Att ta sig ett par sekunder eller någon minut och fråga sig om något verkligen är sant, kolla upp vem som sprider och fråga sig i vilket syfte är otroligt viktigt. Ibland kan det tyckas harmlöst att dela, men om många är med och sprider skrönor, rykten och lögner så får vi ett väldigt hårt klimat. Vi vuxna måste föregå med gott exempel och visa barn och ungdomar att all information måste ifrågasättas oavsett om den är muntlig eller skriftlig. Ryktesspridning leder inte till något gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *