Karma is alive!

När jag tidigare har jobbat ideellt har jag alltid spridit ut det. Jag kände att jag inspirerade andra att göra detsamma. Men efter att ha läst Byron Katies böcker insåg jag att jag främst ville att folk skulle tycka att jag var duktig. När man följer Katies metod The Work så ser man livet med helt nya ögon. Den fokuserar på att vi inte ska lita på våra tankar eftersom de inte har något med verkligheten att göra. Dina tankar är dessutom inte du.  Detta kanske låter märkligt men tänk dig att du vaknar upp på morgonen och dina tankar börjar berätta en negativ historia i ditt huvud om hur jobbig dagen kommer att bli. Om tankarna var du vem är då du som hör dem? The Work  går ut på att ifrågasätta ALLA tankar som ploppar upp i vårt huvud med orden ”Är det här verkligen sant?” Har jag bevis för att provet kommer att gå dåligt eller att killen jag gillar kommer att ställa in daten? Svaret är oftast nej. Men om du inte tar kontroll över din story teller ”tanke-berättare” kommer det antagligen att bli just så. Katie beskriver också i sin bok Do I need your love?” att man ska släppa alla bekräftelsebehov och att den enda persons kärlek man behöver är sin egen. Jag gjorde massor av ”bra saker” och undrade varför jag sällan fick något tillbaka. (Självupptagen slutsats: Karma fungerar inte.) Men ingen av mina handlingar hade varit helt osjälviska, eftersom jag ville ha bekräftelse tillbaka. Nothing happened. Efter att ha läst Katies böcker började jag istället skänka saker anonymt samt göra handlingar där jag inte kunde få något tillbaka. Resultatet? Så många positiva saker jag har upplevt de senaste veckorna har jag inte upplevt på över ett år. Så min nya teori – Karma is back on men universum belönar enbart de som ger eller gör saker  med ett helt osjälviskt hjärta. Sedan dess har följande hänt. Varje gång någon har sagt något som har gjort mig ledsen, har jag utan undantag vaknat med något liknande på FB (nedan.) Detta är något helt nytt för mig.  Jag är ju givetvis inget helgon själv, gör spontana dumheter dagligen, men nu är man definitivt på rätt spår här. Vinden har vänt så låt oss alla sprida lite kärlek idag! Klart vi alla gillar olika lösgodis och olika människor. Men jag gillar alla som gillar mig.

 

elle

4 kommentarer

4 kommentarer till Karma is alive!

 1. berkey skriver:

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!|

 2. Sofia skriver:

  Ett mycket bra och intressant inlägg! Jag upplever dig som en öppensinnig person som har ett intresse av att få en bredare syn på livet 🙂

 3. ellenf skriver:

  Ellerhur ! Är själv skeptiker så jag är väldigt förvånad . Vi får se om det håller i sig !

 4. Caroline skriver:

  Intressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *