Vad definerar en kille/tjej?

alejandro
Vad är det egentligen som definerar kille/tjej? Tycker du det är viktigt med det fysiska, så som kroppen, kläder hår med mera, eller är det bara hur en känner sig inombords? Vad du tycker om ordet ”hen”?

Jag tycker att man ska få vara den man vill.. I mitt fall jag känner mig som en kille, är en kille och vill bara vara en kille! Jag trivs i att klä mig som en kille eftersom att jag känner mig som en kille. Egentligen tycker jag inte om att man ska benämna ”kille”, ”tjej” utan bara att man ska få vara. Det finns många som inte känner sig tillhöra någon kategori och även dom som känner sig tillhöra båda av dessa.
För mig personligen är det oerhört viktigt med utseende, kroppsligt osv. Jag är väldigt mån om mig själv och mitt utseende. Inte för andras skull utan bara för mig själv, för att jag ska trivas och känna mig bekväm med mig själv! Jag vill bara vara Alex inget annat!

Ibland kan det vara jobbigt att behöva välja ”hon” eller ”han” för många. Uttrycket ”hen” används ofta i flera samanhang. Jag gillar inte att bli kallad för hen, det är han eller Alex som gäller! Samhället har skapat en bild av vad som är en man vs en kvinna. Att könsorganet ska benämna vad du tillhör. För mig låter det helt ologiskt att vad du har eller inte har mellan benen ska avgöra om du är en han eller hon. Jag vet att det är många som har svårt att förstå men ni behöver inte göra det heller. Det är inte själva könet som säger vilken människa du är. Du kan ha könsidentiteten som tjej eller kille och ändra din kropp med hjälp av hormoner. Det är du som bestämmer vem du vill vara, ingen annan och inte ditt kön! Jag kom med ett exempel tex att du födds till man biologiskt och har saken mellan benen redan vid födseln sedan skulle personen i fråga va med om en olycka så han förlorar sin nedre del. Blir han en tjej då för att han inte längre har en kuk? Samhället har byggt upp oss och delat in oss i kategorier det finns mer att ta hänsyn till än vad man har för kön.
Jag som transperson går igenom min omvandling från tjej till kille, Jag har tagit bort mina bröst och jag ska börja med manliga hormoner ”testo” men jag kommer inte att byta mitt kön. Vad gör det mig till då? Är jag mindre man för att jag inte har kuk? Ha det i åtanke det viktigaste är att du trivs med din kropp och att du vet vem du är. Jag talar för mig, jag valde inte att vara kille eller bli kille. Jag väljer att bli den jag alltid varit! Sedan min föddsel har jag bara känt mig som en kille hela tiden men min kropp hörde inte ihop med mig då som den gör nu och kommer göra ännu mer. Jag har inte valt att jag vill va kille jag har alltid vart det på insidan. Det är så oerhört skönt att kunna få tillgång och att det faktiskt går att ändra sin kropp idag, det är helt fantastiskt! För vem vill vara instängd och fast i sin egen kropp? Friheten att äntligen få vara den man vill och alltid hart varit. Känslan att kunna vara sig själv är något som ingen kan ta ifrån dig – Det är ditt liv, din kropp, gör som jag och vad den du vill!

6 kommentarer

6 kommentarer till Vad definerar en kille/tjej?

 1. MigudalCoeva skriver:

  Cellulitis Cephalexin Treatment Online Prescription For Valtrex Propecia Haarwuchsmittel levitra information Levitra Generika Online Isotretinoin Order Now Free Consultation

 2. Ekanta skriver:

  Vilket bra inlägg! Jag upplevde dig som mer maskulin helt själv än vad de andra killarna i bb huset var tillsammans! Jag blir så trött på detta samhälle som vill sätta etiketter på allt och alla, och trycka ner dem i allt för små askar och fack. Är sååå tacksam att jag var barn på det glada 70-talet med unisexkläder och fritt val av leksaker (rally i skogen, trädklättring och kojor gick bäst) och tonåring på det glada 80-talet. Jag fick vara ”kille” som barn, alla trodde jag var ”kille” och ingen ifrågasatte mitt sätt att vara. För att sedan härja fritt bland chockrosa smink, hårsprej och kläder som den tjejigaste julgran någon någonsin skådat, även detta utan ett enda ifrågasättande ord. Live and let live!

 3. Annie skriver:

  Jättebra skrivit, kärlek till dig

 4. Kourtney skriver:

  Du är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wordpress hemsida wordpress hemsida